Author Topic: 798CI and XP 9 20 T compatibility  (Read 2425 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Mady

  • Newbie
  • *
  • Joined: Dec 2009
  • location: Croatia
  • Posts: 4
  • Unit(s): 798c
798CI and XP 9 20 T compatibility
« on: March 13, 2010, 03:58:19 PM »
Hi there,

I tried to connect the thru hull trancducer XP 9 20 T to my 798CI unit via a TS2 W switch.
Im trying to use it as a second trancducer for higher speed when not using the SI transducer.
When I switch to the XP 9 20 T the unit says theres no transducer connected. Also tried to connect the XP 9 20 T directly to the unit and the unit stil doesnt recognize it.

Is this a compatibility isue or it is possible that the XP 9 20 T is damaged? Is there something I can set on my unit so I can use it?

Thanx

Andrej Mady


Offline RGecy

  • Administrator
  • *
  • Joined: Mar 2009
  • location: Beaufort, SC
  • Posts: 1980
    • SideImagingSoft.com
  • Unit(s): 1197c SI, 997c SI & 785c2
  • Software: 4.950 & 4.510
  • Accessories: Interlink & GRHA
Re: 798CI and XP 9 20 T compatibility
« Reply #1 on: March 13, 2010, 04:25:13 PM »
Maybe a bad switch.  Hook it directly to the unit and see if it recognises it!  If it does, then it its most likely a problem with the switch.  If it doesn't its the transducer.

Robert
Humminbird Guru and Forum Administrator

bobcoy

  • Guest
Re: 798CI and XP 9 20 T compatibility
« Reply #2 on: March 13, 2010, 06:03:19 PM »
Mady, I believe you will have to change the transducer select to duel beam for that to work. Rather than the switch you may be better off with the "y" cable. Bob

Offline Mady

  • Newbie
  • *
  • Joined: Dec 2009
  • location: Croatia
  • Posts: 4
  • Unit(s): 798c
Re: 798CI and XP 9 20 T compatibility
« Reply #3 on: March 16, 2010, 01:29:54 AM »
Maybe a bad switch.  Hook it directly to the unit and see if it recognises it!  If it does, then it its most likely a problem with the switch.  If it doesn't its the transducer.

I tried that with no result... probably the transducer like You say.

Mady, I believe you will have to change the transducer select to duel beam for that to work. Rather than the switch you may be better off with the "y" cable. Bob

Il try that but I was looking for smething faster to switch beetween slow and fast cruising.

Anyway the good thing is that the SI trancducer is reading well the botom with the dual beam even ad 26 kts... ;)
« Last Edit: March 16, 2010, 01:31:37 AM by Mady »

Offline Humminbird_Greg

  • Humminbird Helper
  • Humminbird Staff
  • *
  • Joined: Mar 2009
  • location: Eufaula, AL.
  • Posts: 6546
  • I help because I can
    • Humminbird Web Site
Re: 798CI and XP 9 20 T compatibility
« Reply #4 on: March 16, 2010, 08:42:51 AM »
You should not have to change the Trasnducer Select menu when switching from the XP-9-20-T transducer and the CSi transducer.

Try this: go into the Setup menu and set the Demonstration menu to the “Off” setting and test it again.  If it works than that means there is something wrong with the temperature probe that is attached to the transducer.

Greg Walters at Humminbird
gwalters@johnsonoutdoors.com


Share me

Digg  Facebook  SlashDot  Delicious  Technorati  Twitter  Google  Yahoo

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
15 Replies
18892 Views
Last post July 11, 2012, 01:54:29 PM
by Speedtroller
6 Replies
2657 Views
Last post March 07, 2013, 02:43:29 PM
by RivRunR
3 Replies
1842 Views
Last post April 21, 2013, 12:56:49 PM
by eferlrlr
6 Replies
3631 Views
Last post January 13, 2014, 09:56:14 AM
by Humminbird_Greg
17 Replies
8009 Views
Last post March 11, 2014, 08:25:48 AM
by Humminbird_Greg
2 Replies
978 Views
Last post March 06, 2014, 07:34:10 PM
by Catfish Capone
5 Replies
1383 Views
Last post May 19, 2014, 01:36:40 PM
by bigredeyebass
1 Replies
999 Views
Last post January 17, 2017, 08:51:09 AM
by rnvinc


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal