Author Topic: Temp reading  (Read 1468 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Taxman3232

  • Newbie
  • *
  • Joined: Mar 2010
  • location: Stockbridge Ga
  • Posts: 2
  • Unit(s): 997SI
Temp reading
« on: July 27, 2010, 06:30:15 AM »
My temp reading was messing up a few weeks ago and now on the system check it shows the temp being unconnected. What did I do to make it do this and how do I fix it. It's a 997si.
Thanks!!


Offline Humminbird_Greg

  • Humminbird Helper
  • Humminbird Staff
  • *
  • Joined: Mar 2009
  • location: Eufaula, AL.
  • Posts: 6546
  • I help because I can
    • Humminbird Web Site
Re: Temp reading
« Reply #1 on: July 27, 2010, 09:04:04 AM »
Taxman,
I would start by determining where the problem is: in the unit or the temperature sensor.  Do this by testing your 997 unit on another Humminbird transducer that has the built-in temperature (does not matter which model it is).  You can also test another Humminbird unit on your boat’s 997 connections but be sure to only connect the power and transducer for this testing.  Most of the time the problem is in the built-in temperature sensor in the transducer.  There is no fixing these as the entire transducer has to be replaced.  Keep in mind that if you are using a multiple transducer system that the transducer splitter cable could be at fault as well so you would need to plug each transducer directly into the unit thus eliminating or incriminating the transducer splitter cable as the problem (or not).


Greg Walters at Humminbird
Greg Walters at Humminbird
gwalters@johnsonoutdoors.com


Share me

Digg  Facebook  SlashDot  Delicious  Technorati  Twitter  Google  Yahoo

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
13 Replies
7338 Views
Last post June 24, 2012, 10:24:52 AM
by blackberg
2 Replies
1476 Views
Last post January 19, 2011, 01:25:39 AM
by xSilmarilSx
1 Replies
1483 Views
Last post April 19, 2011, 07:46:03 AM
by FuzzyGrub
1 Replies
1317 Views
Last post April 21, 2011, 05:10:05 PM
by FuzzyGrub
35 Replies
11770 Views
Last post February 24, 2012, 12:27:44 PM
by sonar2000
5 Replies
1869 Views
Last post May 01, 2012, 09:52:17 AM
by xSilmarilSx
1 Replies
741 Views
Last post May 22, 2015, 10:17:41 AM
by rnvinc
5 Replies
1423 Views
Last post August 11, 2015, 06:19:37 AM
by Bob B


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal