Author Topic: 899 Si reading help  (Read 2773 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline castandblast

  • Newbie
  • *
  • Joined: Jan 2016
  • Location: Georgia
  • Posts: 2
  • Unit(s): 899 si
  • Accessories: Lakemaster
899 Si reading help
« on: January 18, 2016, 10:28:54 AM »
My 899 si isn't showing shadows at all or very well. I see the bright white streaks returns that should be fish, but i don't ever see these returns with shadows to confirm that they are fish. I thought at first it was due to having the smaller screen and I tried to use the zoom feature and then using the SI enhance, but all this will show me is a grainy white streak with no shadow. Additionally, in the multi screen view with 2d, DI, and, Si I can mark fish but can only see them on SI if they are directly under the boat. I have been using this unit for hybrids and striped bass and know there has to/should be more fish off to the sides with the fish schools. Is this a settings problem, the transducer not being leveled properly, or is this logs on the bottom? The lake I was getting these returns on is Allatoona Lake in N.W GA where the C.O.E raises and drops the lake level 14+/-ft every year, so logs and other debris gets moved around pretty regularly with the level changes.

I will try to get some pics up shortly. Thanks in advance.


Offline Bob B

  • Hero Member
  • *****
  • Joined: Oct 2010
  • Location: Creve Coeur, Il
  • Posts: 1568
  • Unit(s): 1197c si, 1198c si
  • Software: 6.310, 6.490
Re: 899 Si reading help
« Reply #1 on: January 18, 2016, 04:42:13 PM »
It's possible your sensitivity could be too hot ..... Also, the higher the fish are in the water column, the farther the shadow will be away from the fish .....the pics will help.
**Looking for the one that makes it all worthwhile**

Offline castandblast

  • Newbie
  • *
  • Joined: Jan 2016
  • Location: Georgia
  • Posts: 2
  • Unit(s): 899 si
  • Accessories: Lakemaster
Re: 899 Si reading help
« Reply #2 on: January 18, 2016, 08:11:15 PM »
I tried to pull up some of my recordings from my SD card. i must have deleted the past few times out where i saw these readings. I will record more pics the next I go out.  however,  I found this topic already posted. the marks that i see look similar to the first pic in this thread.

http://forums.sideimagingsoft.com/index.php?topic=7239.msg43528#msg43528


Share me

Digg  Facebook  SlashDot  Delicious  Technorati  Twitter  Google  Yahoo

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
8 Replies
16088 Views
Last post June 23, 2010, 09:24:55 PM
by reelman
2 Replies
13017 Views
Last post June 11, 2010, 08:42:41 PM
by majflyboy
13 Replies
13456 Views
Last post June 24, 2012, 01:24:52 PM
by blackberg
4 Replies
13139 Views
Last post October 25, 2015, 11:07:48 AM
by fishbone
5 Replies
4346 Views
Last post February 10, 2016, 03:48:03 PM
by al49
0 Replies
2344 Views
Last post September 14, 2016, 12:35:37 AM
by anzin
5 Replies
4804 Views
Last post November 04, 2016, 02:16:41 PM
by sfw1960
1 Replies
3312 Views
Last post April 18, 2017, 11:01:02 AM
by rnvinc


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal