Author Topic: 899 Trolling motor interference  (Read 1145 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Poscast

  • Newbie
  • *
  • Joined: May 2015
  • location: Wisconsin
  • Posts: 2
  • Unit(s): Helix 5 SI
899 Trolling motor interference
« on: May 31, 2015, 09:14:24 AM »
Anyone ever had this happen?  I took my transducer off the transom and mounted it to the trolling motor and now on all channels when the troller is running there is "fuzz" on the screen specifically noticeable in the water column on both DI and SI.  The sonar "clear mode" isn't as clear and the "max mode" is anything but clear and the sensitivities are turned down to 3.  Any thoughts?  Help?  Thanks.


Offline rnvinc

  • Hero Member
  • *****
  • Joined: Nov 2009
  • location: Western KY
  • Posts: 3437
  • Unit(s): 1197c SI Combo, Onix 8ci SI Combo
  • Software: Dependent on whim
  • Accessories: AS GRHA, AS GPS HS, LowBird LSS 1 & 2
Re: 899 Trolling motor interference
« Reply #1 on: June 01, 2015, 08:59:33 AM »
Read this ...:

http://www.humminbird.com/Category/Support/FAQ/Trolling-Motor-Interference/

Then call HB ... 1-800-633-1468

They have steps to take for trolling motor interference specific to your boat setup and trolling motor brand ...

Rickie
« Last Edit: June 01, 2015, 09:00:36 AM by rnvinc »

Offline Poscast

  • Newbie
  • *
  • Joined: May 2015
  • location: Wisconsin
  • Posts: 2
  • Unit(s): Helix 5 SI
Re: 899 Trolling motor interference
« Reply #2 on: June 01, 2015, 03:30:11 PM »
Thanks for the response.  I'll give them a call after I try running it without my HDS running off the transom.  I don't think it's that though since when the troller isn't running there is no interference minus the chart speed 2 issue with any level of sensitivity turned on which really sucks since 2mph is my normal troll speed.


Share me

Digg  Facebook  SlashDot  Delicious  Technorati  Twitter  Google  Yahoo

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
13 Replies
7702 Views
Last post March 18, 2011, 03:27:53 AM
by SaminVa.
9 Replies
5779 Views
Last post March 29, 2013, 11:01:11 PM
by wolfs4evr
3 Replies
3001 Views
Last post April 09, 2013, 04:20:16 AM
by RGecy
2 Replies
1959 Views
Last post June 11, 2013, 08:28:36 AM
by ITGEEK
0 Replies
951 Views
Last post April 14, 2014, 04:07:56 PM
by tokerwashere
13 Replies
2780 Views
Last post January 19, 2016, 09:13:53 PM
by rnvinc
2 Replies
1748 Views
Last post June 12, 2017, 10:44:26 AM
by zip308
1 Replies
623 Views
Last post December 25, 2017, 04:35:09 PM
by rnvinc


anything
SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal