Author Topic: HB 561 trolling motor interference  (Read 951 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline tokerwashere

  • Newbie
  • *
  • Joined: Feb 2012
  • location: Indiana
  • Posts: 9
  • "so I got that going for me, which is nice".
  • Unit(s): 788ci HD
  • Software: 5.840
  • Accessories: none
HB 561 trolling motor interference
« on: April 14, 2014, 04:07:56 PM »
fyi, I seem to have solved my HB561 interference issue caused by Terrova / US2 (transducer inside) TM so I thought I would share the good news. Like everyone says, contact Humminbird service for help first. Do this before crazy things like grounding your trolling motor etc. Mine was fixed by: turning on Noise Filter to High3 in Advancved menu AND switching to 83hz transducer signal setting. Even with noise filter on hi I got interference on both 200hz and 200/83hz dual setting. HB support still sent me a ferrite choke for free which I may install in case I want to use the 200hz setting in the future. Oh yeah, be sure to have unit powered by cranking battery too and not the TM batteries. I attached pic of the interference in case this is what you see too.
Hope this helps!  ;D
"yea, well that's just like, your opinion man"



Share me

Digg  Facebook  SlashDot  Delicious  Technorati  Twitter  Google  Yahoo

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
13 Replies
7702 Views
Last post March 18, 2011, 03:27:53 AM
by SaminVa.
8 Replies
4749 Views
Last post March 03, 2011, 12:41:25 PM
by Humminbird_Greg
25 Replies
15899 Views
Last post January 19, 2013, 08:43:18 AM
by walleye10000
2 Replies
2453 Views
Last post June 26, 2012, 12:42:24 PM
by sonar2000
9 Replies
5776 Views
Last post March 29, 2013, 11:01:11 PM
by wolfs4evr
3 Replies
2999 Views
Last post April 09, 2013, 04:20:16 AM
by RGecy
2 Replies
1957 Views
Last post June 11, 2013, 08:28:36 AM
by ITGEEK
2 Replies
1745 Views
Last post June 12, 2017, 10:44:26 AM
by zip308


anything
SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal