Author Topic: Lake master chips  (Read 4293 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline gmoore3

  • Newbie
  • *
  • Joined: Mar 2015
  • Location: columbus, indiana
  • Posts: 4
  • Unit(s): 899ci hd nav
  • Software: Version 7.460
  • Accessories: Ipilot link
Lake master chips
« on: April 04, 2015, 06:33:39 PM »
I had an issue with my new 899ci hd nav combo unit. I had this on the water only 3 times. When I was going for the 4th time I went turn the unit on and it kept showing "unit shutting down" and just kept repeating that. I had to send this unit back to hummingbird. It had the latest software version on it. Needless to say I am not very happy. I also have a 859 di which when I went out this morning it came up with the hummingbird image and just stayed there. I took out the Lakemaster chip and restarted it. It is working now. Will the chips cause these issues. 


Offline rnvinc

  • Hero Member
  • *****
  • Joined: Nov 2009
  • Location: Western KY
  • Posts: 3881
  • Unit(s): 1197c SI Combo, Onix 8ci SI Combo
  • Software: Dependent on whim
  • Accessories: AS GRHA, AS GPS HS, LowBird LSS 1 & 2
Re: Lake master chips
« Reply #1 on: April 04, 2015, 11:28:10 PM »
This sounds more like a power issue ...

How old is the battery ...??

Are the units wired directly to the battery like HB recommends or does the power go thru a wiring harness of the boat ...??

Rickie

Offline gmoore3

  • Newbie
  • *
  • Joined: Mar 2015
  • Location: columbus, indiana
  • Posts: 4
  • Unit(s): 899ci hd nav
  • Software: Version 7.460
  • Accessories: Ipilot link
Re: Lake master chips
« Reply #2 on: April 05, 2015, 08:55:40 AM »
Everything is brand new batteries, Ulterra, 859di & 899si battery charger, all of it. Not hooked directly to battery

Offline rnvinc

  • Hero Member
  • *****
  • Joined: Nov 2009
  • Location: Western KY
  • Posts: 3881
  • Unit(s): 1197c SI Combo, Onix 8ci SI Combo
  • Software: Dependent on whim
  • Accessories: AS GRHA, AS GPS HS, LowBird LSS 1 & 2
Re: Lake master chips
« Reply #3 on: April 05, 2015, 10:00:28 PM »
I have heard of map chips creating issue at times ... Yet I don't think anyone knows why ...

You might try taking the map card out and then Restore Default ...

Is the 859 running the latest software ...??

I'm still concerned about the unit not wired directly to the battery ... This is such a common cause of issues in the forums ...there are just too many connections when wired thru the boat wiring harness to even effectively troubleshoot ...

Also ... Am I understanding correctly that the 899 is OK now since its return trip from HB ... ??

Rickie

Offline gmoore3

  • Newbie
  • *
  • Joined: Mar 2015
  • Location: columbus, indiana
  • Posts: 4
  • Unit(s): 899ci hd nav
  • Software: Version 7.460
  • Accessories: Ipilot link
Re: Lake master chips
« Reply #4 on: April 06, 2015, 11:05:27 AM »
Yea I have rewired straight to battery no issues yet. I haven't got the 899 si back from them yet it just got there today. I asked for them to try and get it back to me by this Thursday so I will have it for my fishing trip. See how that goes.

Offline Humminbird_Greg

  • Humminbird Helper
  • Humminbird Staff
  • *
  • Joined: Mar 2009
  • Location: Eufaula, AL.
  • Posts: 6546
  • I help because I can
    • Humminbird Web Site
Re: Lake master chips
« Reply #5 on: April 06, 2015, 11:47:17 AM »
Did you pay for expedited shipping when you shipped your 899 unit in?
Greg Walters at Humminbird
gwalters@johnsonoutdoors.com

Offline gmoore3

  • Newbie
  • *
  • Joined: Mar 2015
  • Location: columbus, indiana
  • Posts: 4
  • Unit(s): 899ci hd nav
  • Software: Version 7.460
  • Accessories: Ipilot link
Re: Lake master chips
« Reply #6 on: April 07, 2015, 07:13:08 AM »
Yes I did but forgot Friday was a holiday. My bad


Share me

Digg  Facebook  SlashDot  Delicious  Technorati  Twitter  Google  Yahoo

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
3 Replies
3292 Views
Last post June 01, 2010, 03:49:12 PM
by scubatelco
0 Replies
1749 Views
Last post February 06, 2011, 08:22:17 AM
by stillbear
8 Replies
4334 Views
Last post April 13, 2011, 07:31:19 PM
by Jasta
3 Replies
2683 Views
Last post December 22, 2011, 02:21:06 PM
by LocDown
5 Replies
2516 Views
Last post March 20, 2013, 06:54:52 PM
by Btrent
4 Replies
2344 Views
Last post March 06, 2015, 10:46:51 PM
by rabbit1953
3 Replies
1797 Views
Last post October 29, 2015, 09:18:05 PM
by tschultz
3 Replies
2098 Views
Last post March 05, 2016, 09:59:59 PM
by bobcoy


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal