Author Topic: Embedding Youtube video without "related videos"  (Read 5942 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline rnvinc

  • Hero Member
  • *****
  • Joined: Nov 2009
  • location: Western KY
  • Posts: 3439
  • Unit(s): 1197c SI Combo, Onix 8ci SI Combo
  • Software: Dependent on whim
  • Accessories: AS GRHA, AS GPS HS, LowBird LSS 1 & 2
Embedding Youtube video without "related videos"
« on: May 28, 2013, 12:35:50 AM »
Embedding Youtube videos into a forum post is simple enough....
 
How do I embed the Youtube video without the "related videos" showing up when the video is finished playing in the post...?
 
I find it very unnecessary and sometimes inappropriate of the "related video" choices Youtube wants to advertise at the end of my embedded video into the forum...
 
Researching Google indicates to add "?rel=0" to the end of the youtube URL in the forum message pane but it does not seem to work....
 
Rickie


Offline bsmith

  • Newbie
  • *
  • Joined: Apr 2013
  • Posts: 4
  • Unit(s): 898c HD SI
  • Software: 6.490, 6.640
Re: Embedding Youtube video without "related videos"
« Reply #1 on: May 28, 2013, 03:30:43 AM »
Hi Rickie if you click on embed video next to the "share" there is an option already checked " Show suggested videos when the video finishes" just uncheck this option and it should work for you, perform this before copying the code.

Brett

 

Offline rnvinc

  • Hero Member
  • *****
  • Joined: Nov 2009
  • location: Western KY
  • Posts: 3439
  • Unit(s): 1197c SI Combo, Onix 8ci SI Combo
  • Software: Dependent on whim
  • Accessories: AS GRHA, AS GPS HS, LowBird LSS 1 & 2
Re: Embedding Youtube video without "related videos"
« Reply #2 on: May 28, 2013, 06:14:45 AM »
Hi Rickie if you click on embed video next to the "share" there is an option already checked " Show suggested videos when the video finishes" just uncheck this option and it should work for you, perform this before copying the code.

Brett

 

This does not work when copy and pasting the URL into the forum message pane...

When unchecking the "Show related videos".....the "?rel=0" is, indeed added to the HTML code but I can find no way to use the HTML code to embed a video into the sideimagingsoft forum...

Also, no change is indicated in the Youtube URL to copy and paste after unchecking "Show related videos"...

Also..manually adding the "?rel=0" to the Youtube URL and pasting it into the sideimagingsoft forum does not eliminate the Youtube related videos advertisement at the end of playing the video in the forum...

Rickie


 
« Last Edit: May 28, 2013, 06:22:01 AM by rnvinc »

Offline rnvinc

  • Hero Member
  • *****
  • Joined: Nov 2009
  • location: Western KY
  • Posts: 3439
  • Unit(s): 1197c SI Combo, Onix 8ci SI Combo
  • Software: Dependent on whim
  • Accessories: AS GRHA, AS GPS HS, LowBird LSS 1 & 2
Re: Embedding Youtube video without "related videos"
« Reply #3 on: May 28, 2013, 06:21:04 AM »
And I did, indeed uncheck the "Show related videos" before I tried the copy and paste....

Rickie

Offline Drifter

  • Shade Tree Mechanic
  • Jr. Member
  • **
  • Joined: Jun 2009
  • location: Just around the Bend ~~~ Florida
  • Posts: 72
    • Limbatus.Net Info
  • Unit(s): 737 / 798ci SI / 997c SI / HBPC
  • Software: 4960/6300/6300/4.3.3
  • Accessories: Razorfish (3) ~ WeatherSense
Re: Embedding Youtube video without "related videos"
« Reply #4 on: May 28, 2013, 01:38:11 PM »
Rickie,

Since Google took over, Youtube is hard to handle. They basically pick off anything you send it and redirect you so they can hose you with adds. Even if you put the code new code they give you in an HTML wrapper with the ?rel=0, you will still get the overlaid "Adds by Google" with the X option.

Code: [Select]
<iframe width="420" height="315" src="[youtube]http://www.youtube.com/embed/kvA0pd_1MxQ?r[/youtube]el=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Looks like if you use the old code ...

Code: [Select]
<object width="420" height="315"><param name="movie" value="[youtube]http://www.youtube.com/v/kvA0pd_1MxQ?h[/youtube]l=en_US&amp;version=3&amp;rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="[youtube]http://www.youtube.com/v/kvA0pd_1MxQ?h[/youtube]l=en_US&amp;version=3&amp;rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>

You can duck it "for now", but then all you can do is post a link to the webpage via the Simple Machines forum BBC code ...

Sample Link

Darrell

Offline rnvinc

  • Hero Member
  • *****
  • Joined: Nov 2009
  • location: Western KY
  • Posts: 3439
  • Unit(s): 1197c SI Combo, Onix 8ci SI Combo
  • Software: Dependent on whim
  • Accessories: AS GRHA, AS GPS HS, LowBird LSS 1 & 2
Re: Embedding Youtube video without "related videos"
« Reply #5 on: May 28, 2013, 05:11:31 PM »
BBCode I'm a little familiar with because I frequently use it when posting "with emphasis" from my iPhone...

HTML I'm not as familiar with ...

Does this mean there is no way to embed a YouTube video player into a forum post (using the "copy and paste URL" method)...without the "Show related videos when video finishes"....(even when unchecking this option in YouTube)...??

I'm afraid this issue would allow inappropriate video links into the forum that do not need to be seen at the end of the video playing in the forum post...

Rickie
« Last Edit: May 28, 2013, 05:16:43 PM by rnvinc »

Offline Drifter

  • Shade Tree Mechanic
  • Jr. Member
  • **
  • Joined: Jun 2009
  • location: Just around the Bend ~~~ Florida
  • Posts: 72
    • Limbatus.Net Info
  • Unit(s): 737 / 798ci SI / 997c SI / HBPC
  • Software: 4960/6300/6300/4.3.3
  • Accessories: Razorfish (3) ~ WeatherSense
Re: Embedding Youtube video without "related videos"
« Reply #6 on: May 29, 2013, 03:10:34 AM »
Rickie,

You might be able to get an answer on their product forum ...

http://productforums.google.com/forum/#!forum/youtube

You do have a valid point and they will either address it or smother you in disclaimers.

http://support.google.com/youtube/bin/answer.py?hl=en&answer=157105

I just don't like the way Google does business now, so I vote with my mouse and head elsewhere when possible.

Darrell

Edit: fix link
« Last Edit: May 29, 2013, 03:17:57 AM by Drifter »

Offline rnvinc

  • Hero Member
  • *****
  • Joined: Nov 2009
  • location: Western KY
  • Posts: 3439
  • Unit(s): 1197c SI Combo, Onix 8ci SI Combo
  • Software: Dependent on whim
  • Accessories: AS GRHA, AS GPS HS, LowBird LSS 1 & 2
Re: Embedding Youtube video without "related videos"
« Reply #7 on: May 29, 2013, 09:17:08 PM »
Darrell...I have to ask...

What in the world have you got your HDSI xducer attached to in your avatar..??

Rickie

Offline Drifter

  • Shade Tree Mechanic
  • Jr. Member
  • **
  • Joined: Jun 2009
  • location: Just around the Bend ~~~ Florida
  • Posts: 72
    • Limbatus.Net Info
  • Unit(s): 737 / 798ci SI / 997c SI / HBPC
  • Software: 4960/6300/6300/4.3.3
  • Accessories: Razorfish (3) ~ WeatherSense
Re: Embedding Youtube video without "related videos"
« Reply #8 on: May 30, 2013, 12:25:22 AM »

Rickie,

What in the world have you got your HDSI xducer attached to in your avatar..??


I wanted a short tether towfish for shallow saltwater use ...
Razorfish II => length = 20 inches (.51m) / weight = 7 pounds (3,2kg).


Does this mean there is no way to embed a YouTube video player into a forum post (using the "copy and paste URL" method)...without the "Show related videos when video finishes"....(even when unchecking this option in YouTube)...??


When I was looking for the above link, I ran across a Youtube link in a previous post and I stopped to look at the source that the forum software builds around it ...

Code: [Select]
<tbody><tr><td style="width: 640px; height: 385px" colspan="2" id="saeva2">
    <object data="[youtube]http://www.youtube.com/v/my75IuTSOZ8[/youtube]&amp;rel=0&amp;fs=1&amp;showinfo=0" id="aevawi2" type="application/x-shockwave-flash" height="385" width="640"><param value="transparent" name="wmode"><param value="high" name="quality"><param value="true" name="allowFullScreen"><param value="never" name="allowScriptAccess"><param value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" name="pluginspage"><param value="false" name="autoplay"><param value="false" name="autostart"></object>
    <script type="text/javascript"><!-- // --><![CDATA[
        swfobject.embedSWF("[youtube]http://www.youtube.com/v/my75IuTSOZ8[/youtube]&rel=0&fs=1&showinfo=0", "aevid2", "640", "385", "9", aeinst, {}, aevams, {id:"aevawi2"});
    // ]]></script></td></tr>
<tr><td class="aeva_t"><a href="[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=my75IuTSOZ8[/youtube]" target="_blank" class="aeva_link bbc_link new_win">SonarChartsTM (English) GC</a></td><td class="aeva_q" id="aqc2"></td></tr></tbody></table>

So it's not just the options Google's Youtube offers to include in a post, but also how the forum's software implements the linkage.

Darrell

Offline rnvinc

  • Hero Member
  • *****
  • Joined: Nov 2009
  • location: Western KY
  • Posts: 3439
  • Unit(s): 1197c SI Combo, Onix 8ci SI Combo
  • Software: Dependent on whim
  • Accessories: AS GRHA, AS GPS HS, LowBird LSS 1 & 2
Re: Embedding Youtube video without "related videos"
« Reply #9 on: May 30, 2013, 09:43:21 PM »
Cool towfish Drifter...

I'm not into towfish but I do enjoy working with aluminum....

So I wonder what Robert's input is on this issue of possible inappropriate video links in the forum after an embedded YouTube video plays...??

Robert...you there...??

Rickie



Share me

Digg  Facebook  SlashDot  Delicious  Technorati  Twitter  Google  Yahoo

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
3 Replies
5958 Views
Last post May 27, 2010, 11:36:38 AM
by Jolly Roger
9 Replies
20569 Views
Last post September 17, 2010, 08:43:48 AM
by Humminbird_Greg
5 Replies
3559 Views
Last post July 18, 2011, 08:45:16 AM
by Humminbird_Greg
18 Replies
7274 Views
Last post May 02, 2012, 10:26:04 PM
by johno r
22 Replies
11496 Views
Last post August 12, 2013, 09:15:35 AM
by RuffWood
4 Replies
3601 Views
Last post August 12, 2012, 12:41:38 AM
by Rüdiger
4 Replies
2899 Views
Last post April 22, 2013, 09:43:23 AM
by MarioFisherman
4 Replies
3102 Views
Last post January 25, 2014, 11:57:35 PM
by Gattlin


anything
SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal