Author Topic: Waypoints  (Read 3089 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Hollywood

  • Jr. Member
  • **
  • Joined: Mar 2011
  • Location: Illinois
  • Posts: 31
  • Unit(s): 898c SI & 565
  • Software: 5.410
  • Accessories: Weather Sense
Waypoints
« on: March 08, 2011, 07:03:36 AM »
My question is when you finally find your "spot" and mark the waypoint how do you know how to return to that spot next time out? The 898cSI save 3000 waypoints and everytime you take a snapshot it marks another one. So when you see it flash waypoint saved do you have to quickly mark down the number of that point or go back and rename it? This is something I have not figured out yet and want to use it this season. Thanks, Hollywood


Offline Trytoofish

  • Full Member
  • ***
  • Joined: Aug 2009
  • Location: Minnesota
  • Posts: 216
  • Unit(s): Onix 8, 998HD, 798HD, Ice 55
  • Software: 2.0, 7.51,
  • Accessories: Cannonlink,Eithernet,Mag 20, Ipilot Link
Re: Waypoints
« Reply #1 on: March 08, 2011, 07:40:46 AM »
It helps a lot to rename the waypoint to something you can remember.
my waypoints get renamed,The first couple letters are usually the same as the first couple in the name of the lake. that way they sort themselves by lake. then i add more letters that mean something to me. for instance." RP " if it is a rock pile, "RB" for road bed. what ever works for you.
to get back to the waypoint you just click menu>menu>Nav>waypoints>GO to>select the waypoint you want to go to. that will create a track you can follow to the waypoint. if you are on a chart screen. a mini menu comes up on the fist click. then just click> waypoint> goto>select the waypoint you want to go to.
« Last Edit: March 08, 2011, 07:47:20 AM by Trytoofish »
Try Too Fish  Forced To Work

Offline Hollywood

  • Jr. Member
  • **
  • Joined: Mar 2011
  • Location: Illinois
  • Posts: 31
  • Unit(s): 898c SI & 565
  • Software: 5.410
  • Accessories: Weather Sense
Re: Waypoints
« Reply #2 on: March 08, 2011, 10:52:09 PM »
Thanks a lot. I did some more reading on it and think I got it. As long as you save it and rename it it will be easy to find. How are you able to rename them, does it provide a keypad to type in a name or do you have to do it from your PC. The naming part is the only hurdle I think I need to cross. Thanks, Hollywood

Offline Trytoofish

  • Full Member
  • ***
  • Joined: Aug 2009
  • Location: Minnesota
  • Posts: 216
  • Unit(s): Onix 8, 998HD, 798HD, Ice 55
  • Software: 2.0, 7.51,
  • Accessories: Cannonlink,Eithernet,Mag 20, Ipilot Link
Re: Waypoints
« Reply #3 on: March 09, 2011, 07:53:01 AM »
to rename  you go Menu.menu>nav>waypoint>edit>select the one you want to change. highlight the current name,use the up/down arrow to scroll to different letters and numbers. keep them short,max length is 11 letters
Try Too Fish  Forced To Work

Offline Hollywood

  • Jr. Member
  • **
  • Joined: Mar 2011
  • Location: Illinois
  • Posts: 31
  • Unit(s): 898c SI & 565
  • Software: 5.410
  • Accessories: Weather Sense
Re: Waypoints
« Reply #4 on: March 09, 2011, 07:49:30 PM »
Thanks  for your help I will practice with it till I get it right. You guys are great here. Hollywood


Share me

Digg  Facebook  SlashDot  Delicious  Technorati  Twitter  Google  Yahoo

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
2 Replies
5805 Views
Last post May 20, 2009, 03:15:58 PM
by inshorecatch
1 Replies
2978 Views
Last post September 21, 2009, 01:11:10 PM
by Humminbird_Greg
1 Replies
3777 Views
Last post April 04, 2010, 07:31:41 AM
by Jolly Roger
7 Replies
4065 Views
Last post August 04, 2010, 01:50:47 PM
by The Country Toad
4 Replies
2502 Views
Last post February 17, 2011, 06:19:51 PM
by bflippen
Waypoints

Started by Rev 798c SI

11 Replies
5424 Views
Last post March 06, 2011, 06:38:31 PM
by Ddorriety
1 Replies
3347 Views
Last post March 18, 2011, 04:57:12 AM
by stillbear
0 Replies
1892 Views
Last post May 10, 2011, 09:31:30 PM
by neeper67


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal