Author Topic: First try with Di  (Read 3238 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline soretoe

  • Full Member
  • ***
  • Joined: Jun 2009
  • location: Douglasville, Ga
  • Posts: 104
First try with Di
« on: February 07, 2010, 06:10:02 PM »
Was out fishing with a friend last Wednesday and made a feeble attempt at setting my unit up. The pics below are basically at factory settings. This was a therapy trip for my buddy so we mostly fished.

This first pic is of what is left of a tree that was sunk in a 55 gallon drum.

The next two are shots of bait (shad). They were approx 1 inch to 1 and a half inches long.
Freedom isnt free, if you want to know the real cost visit a national cemetery or VA Hospital.

I can also be found at;
http://allatoonabass.proboards.com/


Offline RGecy

  • Administrator
  • *
  • Joined: Mar 2009
  • location: Beaufort, SC
  • Posts: 1980
    • SideImagingSoft.com
  • Unit(s): 1197c SI, 997c SI & 785c2
  • Software: 4.950 & 4.510
  • Accessories: Interlink & GRHA
Re: First try with Di
« Reply #1 on: February 07, 2010, 06:18:49 PM »
Whats up with the SI in the first image?  The right side is bright and the left is dark?  I like the rock or barrel? in the Down Imaging!

Robert
« Last Edit: February 07, 2010, 06:20:30 PM by RGecy »
Humminbird Guru and Forum Administrator

Offline soretoe

  • Full Member
  • ***
  • Joined: Jun 2009
  • location: Douglasville, Ga
  • Posts: 104
Re: First try with Di
« Reply #2 on: February 08, 2010, 07:26:16 PM »
I have two different transducers for one thing. I have been having weird stuff happen even before the upgrade. Sometimes the whole left side just disapears, almost like when ya have a transducer on the trolling motor and are turning.  I'm going to spend a day out on the lake soon and get more pics of the left side. I hope to disconnect the "Y" cable and let it all run on the HD ducer to see if if happens there too.

Here is a shot of it being almost gone.
Freedom isnt free, if you want to know the real cost visit a national cemetery or VA Hospital.

I can also be found at;
http://allatoonabass.proboards.com/

Offline RGecy

  • Administrator
  • *
  • Joined: Mar 2009
  • location: Beaufort, SC
  • Posts: 1980
    • SideImagingSoft.com
  • Unit(s): 1197c SI, 997c SI & 785c2
  • Software: 4.950 & 4.510
  • Accessories: Interlink & GRHA
Re: First try with Di
« Reply #3 on: February 08, 2010, 09:44:30 PM »
Definitely an issue!  Hopefully its just the cable or something inexpensive!  My guess though is its probably the transducer!

Good Luck and let us know how it works out.

Robert
Humminbird Guru and Forum Administrator

Offline soretoe

  • Full Member
  • ***
  • Joined: Jun 2009
  • location: Douglasville, Ga
  • Posts: 104
Re: First try with Di
« Reply #4 on: February 09, 2010, 03:39:59 AM »
Will do.
Freedom isnt free, if you want to know the real cost visit a national cemetery or VA Hospital.

I can also be found at;
http://allatoonabass.proboards.com/

Offline Chiboo

  • Jr. Member
  • **
  • Joined: Apr 2009
  • location: Saratov rg.
  • Posts: 81
  • SpearFishing
  • Unit(s): 1197cx SI Combo
  • Software: 4.950
  • Accessories: CF-19, AS BP
Re: First try with Di
« Reply #5 on: February 09, 2010, 07:07:10 AM »
Such impression that a boat with  transducer or only  transducer has an inclination to the right, therefore the left-hand side has a weak returnable signal

Offline wizzo86

  • Full Member
  • ***
  • Joined: Jun 2009
  • location: baltimore, Maryland
  • Posts: 111
  • diving in phillapenes
Re: First try with Di
« Reply #6 on: February 09, 2010, 08:32:35 AM »
 I had that problem last year. Thought something on the boat was blocking the ducer view; but, I did not change anything on the boat. I took the plastic peace that all the wires go into apart. The one that has one screw to the head unit. I take my head unit off the boat each trip. That's what it was. A loose plug from the ducer cable to the head unit.

Offline soretoe

  • Full Member
  • ***
  • Joined: Jun 2009
  • location: Douglasville, Ga
  • Posts: 104
Re: First try with Di
« Reply #7 on: February 09, 2010, 04:59:09 PM »
I'll have to check my connections. I just havent had any time on the water. Hope to rectify that soon.
Freedom isnt free, if you want to know the real cost visit a national cemetery or VA Hospital.

I can also be found at;
http://allatoonabass.proboards.com/

Offline FuzzyGrub

  • Full Member
  • ***
  • Joined: Apr 2009
  • location: NY -Susky
  • Posts: 156
    • Joe Fish
  • Unit(s): 300TX, 400TX, 798ci
  • Software: 5.420
  • Accessories: TSW, GHRA, 4GEIII
Re: First try with Di
« Reply #8 on: March 05, 2010, 07:20:42 AM »
Definitely an issue!  Hopefully its just the cable or something inexpensive!  My guess though is its probably the transducer!

Good Luck and let us know how it works out.

Robert

If in the worse case it is the transducer, you might get lucky and it is only the left side element.  Swapping transducers on your transom could get you back  in working order, without the expense of a new SI ducer..



If it bends my rod, I'm a happy fisherman.

JohnS

http://joefishin.com/

Offline Singleshot

  • Newbie
  • *
  • Joined: Feb 2010
  • location: Wisconsin
  • Posts: 11
  • Unit(s): 798c Si
  • Software: 4.780
  • Accessories: n/a
Re: First try with Di
« Reply #9 on: March 05, 2010, 11:05:33 AM »
If it's not a loose or questionable connection, do you think that tweeking the xducer down towards the weak side would make a difference???  I'm patiently waiting for the water to soften here to get mine out.

JK
To ignore the facts does not change the facts.


Share me

Digg  Facebook  SlashDot  Delicious  Technorati  Twitter  Google  Yahoo

 


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal