Author Topic: Bootstrap  (Read 3050 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline JMB ZFT

  • Newbie
  • *
  • Joined: Feb 2011
  • Location: Fleurus
  • Posts: 3
    • ZFT
  • Unit(s): HB 997 CX
Bootstrap
« on: February 22, 2011, 04:38:45 AM »
Hi,

is possible to do a boostrap on directclty on my unit without the cable AS-PC2 with an update on SD card loaded with Hummindird PC ?

ths for help  8)
Pro Team Fox Rage / Lundboats.eu


Offline Jolly Roger

  • Hero Member
  • *****
  • Joined: Mar 2009
  • Location: Germany, Lake Constance
  • Posts: 801
  • HB Addicted
  • Unit(s): 998Cx SI
  • Software: latest (mostly)
  • Accessories: AS GR50, custom towfish and: A boat!!
Re: Bootstrap
« Reply #1 on: February 22, 2011, 05:08:06 AM »
Hello JMB ZFT and welcome to the forum!

Nope, that's not possible. You have to have the cable to do the Bootstrap gig.

The unit is locked up if you have to go this way. Means it doesn't recognize the SD card. The only way around to unlock the unit is to "remotely" reset the unit with the cable and your PC.

I know this is uncomfortable, but better than sending the unit back to Humminbird.

Good luck and best regards / Harry
YES,......
WE SCAN!

Offline JMB ZFT

  • Newbie
  • *
  • Joined: Feb 2011
  • Location: Fleurus
  • Posts: 3
    • ZFT
  • Unit(s): HB 997 CX
Re: Bootstrap
« Reply #2 on: February 22, 2011, 05:31:39 AM »
Thx !

my unit have problem display with SI since an update last year .... and i want try your process to make an update with humminbird pc ...

i 've found this to make myself a cable compatible like AS2-PC .. that can be usefull for people here ...

http://dunand.blogspot.com/2009/03/homemade-humminbird-pc-connection-k_20.html

 :D

Pro Team Fox Rage / Lundboats.eu

Offline JMB ZFT

  • Newbie
  • *
  • Joined: Feb 2011
  • Location: Fleurus
  • Posts: 3
    • ZFT
  • Unit(s): HB 997 CX
Re: Bootstrap
« Reply #3 on: March 06, 2011, 03:38:02 AM »
Hi Roger,

i've updateD my unit like your process with bootstrap .. With last update ...no change mY S.I doesn't work correctly..it's the same that before the update ..

Can i make a reset with bootsrap menu..in place of choose Program option ?? and after reprogramming unit with HB PC software ...

thx

JMB
« Last Edit: March 06, 2011, 03:40:49 AM by JMB ZFT »
Pro Team Fox Rage / Lundboats.eu

Offline stillbear

  • Sr. Member
  • ****
  • Joined: Nov 2009
  • Location: Decatur,Il.
  • Posts: 479
  • Stillbear
  • Unit(s): 997c SI - 1198 c SI - HDS-10
  • Software: 5.840 5.700- 4.0
  • Accessories: Barometer ,GRHA , 8gb 30 mb/ extreme III
Re: Bootstrap
« Reply #4 on: March 06, 2011, 06:50:57 AM »
JMB when you updated your unit it did not take.Get a Sand Disc. sd card size 2-gig or under.
Download a older or original version on the card  put it in your bird.Then delete that update from your card put the
new update on your card then update your bird again should work fine. Gary


Share me

Digg  Facebook  SlashDot  Delicious  Technorati  Twitter  Google  Yahoo

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
20 Replies
21498 Views
Last post March 12, 2018, 08:48:39 PM
by rnvinc
15 Replies
6194 Views
Last post March 22, 2012, 09:48:22 AM
by sonar2000
5 Replies
2684 Views
Last post October 18, 2011, 05:39:55 PM
by ITGEEK
4 Replies
3634 Views
Last post May 17, 2012, 07:48:39 PM
by Prdbrissy
2 Replies
1414 Views
Last post January 17, 2013, 02:41:53 PM
by navionic
0 Replies
1169 Views
Last post December 24, 2014, 03:57:09 PM
by sonar2000


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal