Author Topic: Frustrating Day on the Water!  (Read 4147 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline RGecy

  • Administrator
  • *
  • Joined: Mar 2009
  • location: Beaufort, SC
  • Posts: 1980
    • SideImagingSoft.com
  • Unit(s): 1197c SI, 997c SI & 785c2
  • Software: 4.950 & 4.510
  • Accessories: Interlink & GRHA
Frustrating Day on the Water!
« on: April 26, 2009, 08:39:21 PM »
Man, I had a rough start to the day!  I backed the boat off the trailer, only to find that my steering wouldn't answer.  So now I am in the water and no way to steer my 23' Sea Pro. 

Luckily a friend of mine was right there and helped me to the dock, only to find that the Teleflex cable had broken somewhere in the line.  Not sure what happened, but everything has been working great lately.  I always make sure the cable and push rod are lubed and haven't had any problems.

So, now the boat is still at the dock, just down the river from the landing.  Hopefully, I can get the right cable and get back on track.

Nothing more frustrating than to get in the water or at the landing only to find you have a problem.

Anyway, I came home and had a few beers!  So cheers, and hope everyone had a better day than I did!

Robert
Humminbird Guru and Forum Administrator


Offline Jolly Roger

  • Hero Member
  • *****
  • Joined: Mar 2009
  • location: Germany, Lake Constance
  • Posts: 801
  • HB Addicted
  • Unit(s): 998Cx SI
  • Software: latest (mostly)
  • Accessories: AS GR50, custom towfish and: A boat!!
Re: Frustrating Day on the Water!
« Reply #1 on: April 27, 2009, 04:55:58 AM »
Keep your spirit up Robert!
There are brighter days to come.
I know what you're talking about, because here's what happened to me last week when I finally found a solution to mount my ducer.
I drilled the first hole into the transom to get the bolts for the mount in place. As I drilled through the fiberglass I retracted the drill to get the thread cleared I couldn't believe what I saw.

The drill was wet and the thread of it stuck with rotten wood!

I started to explore from where the water in the transom plate is coming and discovered a crack in the Fiberglas right at the corner of the bottom of the transom, dammit!
I ended up drilling holes to get the water out from the plate and left them open for two days to drain and dry. On Saturday I closed the holes again, laminated the bolts in place and attached some anti fouling.
I'm still mad about this gig, because in fall I'll have to get the hole transom overhauled. Means getting both engines and Z-drives out, cutting away the transom plate and restore the whole mess with Alu Core plates. What a mess!
I thought about getting it done right away as I discovered it, but decided that this has to wait till fall. Otherwise I might go and buy fuel and matches and burn the boat.

« Last Edit: April 27, 2009, 12:30:04 PM by Jolly Roger »
YES,......
WE SCAN!

Offline RGecy

  • Administrator
  • *
  • Joined: Mar 2009
  • location: Beaufort, SC
  • Posts: 1980
    • SideImagingSoft.com
  • Unit(s): 1197c SI, 997c SI & 785c2
  • Software: 4.950 & 4.510
  • Accessories: Interlink & GRHA
Re: Frustrating Day on the Water!
« Reply #2 on: April 27, 2009, 10:45:43 AM »
Thanks Harald!  Better spirits will prevail.

You know what they say about a boat anyway, "Its just a hole in the water that you pour money into!"

Good luck with your transom, knowing I am not the only one with issues make it a little better! ;D ;D ;D

Robert
Humminbird Guru and Forum Administrator

Offline Jolly Roger

  • Hero Member
  • *****
  • Joined: Mar 2009
  • location: Germany, Lake Constance
  • Posts: 801
  • HB Addicted
  • Unit(s): 998Cx SI
  • Software: latest (mostly)
  • Accessories: AS GR50, custom towfish and: A boat!!
Re: Frustrating Day on the Water!
« Reply #3 on: April 27, 2009, 12:28:21 PM »
"Its just a hole in the water that you pour money into!"

Hahaha!

That's a good one Robert. Never heard that before!

YES,......
WE SCAN!

Offline Blackwaterkatz

  • Jr. Member
  • **
  • Joined: Mar 2009
  • location: South Carolina Lowcountry
  • Posts: 79
  • Unit(s): 797c si / 998c si / 1198
  • Software: 5.450 / 5.700
  • Accessories: weathersense
Re: Frustrating Day on the Water!
« Reply #4 on: April 28, 2009, 06:57:08 PM »
Frustrating, I know.  Good luck with the repairs, guys.

Robert, have you done much scanning on the North Santee?
Tommy in Lowcountry S.C.

Offline RGecy

  • Administrator
  • *
  • Joined: Mar 2009
  • location: Beaufort, SC
  • Posts: 1980
    • SideImagingSoft.com
  • Unit(s): 1197c SI, 997c SI & 785c2
  • Software: 4.950 & 4.510
  • Accessories: Interlink & GRHA
Re: Frustrating Day on the Water!
« Reply #5 on: April 28, 2009, 07:53:01 PM »
Frustrating, I know.  Good luck with the repairs, guys.

Robert, have you done much scanning on the North Santee?

Thanks!  No, I haven't done any on the N Santee?  I really stay down around here and Savannah and have gotten up to Myrtle Beach because I have a few friends up that way.

Anything particular of interest?
Humminbird Guru and Forum Administrator

Offline RGecy

  • Administrator
  • *
  • Joined: Mar 2009
  • location: Beaufort, SC
  • Posts: 1980
    • SideImagingSoft.com
  • Unit(s): 1197c SI, 997c SI & 785c2
  • Software: 4.950 & 4.510
  • Accessories: Interlink & GRHA
Re: Frustrating Day on the Water!
« Reply #6 on: May 01, 2009, 08:40:18 PM »
One steering cable replaced!  Whewww! 

Thats a hard job to do by yourself on such a big boat!  If you guys only knew.  I had bought a 17' cable, turned out the old one was an 18'.  I almost had to pull the engine It actually ended up fitting perfect.

So, I will be back on the water tomorrow.

Robert
Humminbird Guru and Forum Administrator

Offline Jolly Roger

  • Hero Member
  • *****
  • Joined: Mar 2009
  • location: Germany, Lake Constance
  • Posts: 801
  • HB Addicted
  • Unit(s): 998Cx SI
  • Software: latest (mostly)
  • Accessories: AS GR50, custom towfish and: A boat!!
Re: Frustrating Day on the Water!
« Reply #7 on: May 02, 2009, 10:17:43 AM »
Tadaaaah!!!!!!!!

Congrats Robert and guess what I did today?

SPLASHED MY BOAT!!
After three months of preparation I finally made it. Nice feeling: No leaks, no oil coming off the boat, it's still afloat, both engines are running (the left one was a bit of a headache) and the Bird works!
Now I have to figure out how to download the first pictures....
« Last Edit: May 03, 2009, 11:37:05 AM by Jolly Roger »
YES,......
WE SCAN!

Offline RGecy

  • Administrator
  • *
  • Joined: Mar 2009
  • location: Beaufort, SC
  • Posts: 1980
    • SideImagingSoft.com
  • Unit(s): 1197c SI, 997c SI & 785c2
  • Software: 4.950 & 4.510
  • Accessories: Interlink & GRHA
Re: Frustrating Day on the Water!
« Reply #8 on: May 02, 2009, 04:20:28 PM »
Way to go Harald, let me know if I can help.

Robert
Humminbird Guru and Forum Administrator


Share me

Digg  Facebook  SlashDot  Delicious  Technorati  Twitter  Google  Yahoo

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
5 Replies
2459 Views
Last post March 17, 2010, 04:44:00 PM
by fishmanmike
1 Replies
2514 Views
Last post April 28, 2010, 04:50:07 PM
by sonar2000
1 Replies
1994 Views
Last post May 20, 2010, 06:59:33 AM
by Humminbird_Greg
8 Replies
3893 Views
Last post June 18, 2010, 10:45:08 AM
by riven1950
1 Replies
2121 Views
Last post June 27, 2010, 07:51:19 AM
by sonar2000
3 Replies
2139 Views
Last post August 29, 2010, 11:55:22 PM
by RGecy
4 Replies
3623 Views
Last post November 12, 2010, 11:37:35 PM
by newkid4si
4 Replies
3113 Views
Last post February 17, 2011, 03:49:06 PM
by sonar2000


anything
SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal