Author Topic: i pilot not connected  (Read 723 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sdtransplant

  • Newbie
  • *
  • Joined: Sep 2018
  • Location: western, ne
  • Posts: 9
  • Unit(s): 1198 858
  • Accessories: i pilot
i pilot not connected
« on: May 28, 2019, 07:19:48 PM »
1199cihdsi @console 859hd @ the bow with the ethernet box , checked to see if power to hub it has power, but when I go to the system check on both graphs it shows I pilot not connected checked all cables they are tight. they are linked (supposedly) to a terrova . just updated both graphs What am I doing wrong?


Offline FishinLite

  • Jr. Member
  • **
  • Joined: Oct 2017
  • Location: Crosslake, MN
  • Posts: 32
  • Unit(s): 9 SI, 9 DI, AS ETH5PXG, I-Link, 360
  • Software: 7.765
  • Accessories: HD Side Imaging Transducer
Re: i pilot not connected
« Reply #1 on: May 29, 2019, 08:03:19 AM »
Is your terrova turned on? Can you operate it from your remote or foot pedal?

Offline sdtransplant

  • Newbie
  • *
  • Joined: Sep 2018
  • Location: western, ne
  • Posts: 9
  • Unit(s): 1198 858
  • Accessories: i pilot
Re: i pilot not connected
« Reply #2 on: May 29, 2019, 09:00:50 AM »
have the terrova deployed and on, I can operate it either with the remote or the foot pedal

Offline ezfishn

  • Jr. Member
  • **
  • Joined: Jun 2013
  • Location: CA
  • Posts: 81
  • Unit(s): H12 SI, H10 SI, 1198, 998 HDSI
  • Software: 1.64,1.64,6.74,6.74
  • Accessories: Ultrex Ipilot/Link, Ethernet Sw
Re: i pilot not connected
« Reply #3 on: May 29, 2019, 10:50:38 AM »
If you're seeing both units under Network, try connecting Link direct to one of the units.  If that works then may want to try a different port on the switch.

Offline sdtransplant

  • Newbie
  • *
  • Joined: Sep 2018
  • Location: western, ne
  • Posts: 9
  • Unit(s): 1198 858
  • Accessories: i pilot
Re: i pilot not connected
« Reply #4 on: May 29, 2019, 01:12:57 PM »
can't even find network on any of the menus

Offline ezfishn

  • Jr. Member
  • **
  • Joined: Jun 2013
  • Location: CA
  • Posts: 81
  • Unit(s): H12 SI, H10 SI, 1198, 998 HDSI
  • Software: 1.64,1.64,6.74,6.74
  • Accessories: Ultrex Ipilot/Link, Ethernet Sw
Re: i pilot not connected
« Reply #5 on: May 30, 2019, 12:14:03 AM »
If you aren't getting a Network menu then no network is being established.  Verify both units are running compatible software versions.  Try the following procedure to reset the IP Address:

1.  Power both units up, and once they are fully booted and running, DISCONNECT both your Ethernet connections while powered, reset defaults - and shut down.
2.  Power both back up and make sure they have been running several minutes to ensure they are fully booted and reset defaults once again.
3.  Shut down a second time - before you boot each back up again,reconnect the ethernet cables and turn both units back on. 


Or, connect both units direct with ethernet cable (bypassing the switch) to determine if ethernet switch is bad.





Offline sdtransplant

  • Newbie
  • *
  • Joined: Sep 2018
  • Location: western, ne
  • Posts: 9
  • Unit(s): 1198 858
  • Accessories: i pilot
Re: i pilot not connected
« Reply #6 on: May 30, 2019, 11:36:48 AM »
think I have a bad ethernet hub if I run the tm to the 859 direct everything comes up

Offline ezfishn

  • Jr. Member
  • **
  • Joined: Jun 2013
  • Location: CA
  • Posts: 81
  • Unit(s): H12 SI, H10 SI, 1198, 998 HDSI
  • Software: 1.64,1.64,6.74,6.74
  • Accessories: Ultrex Ipilot/Link, Ethernet Sw
Re: i pilot not connected
« Reply #7 on: May 30, 2019, 11:59:26 AM »
Sounds like the switch if it worked with the direct hookup.  Might try different ports on switch.

Offline sdtransplant

  • Newbie
  • *
  • Joined: Sep 2018
  • Location: western, ne
  • Posts: 9
  • Unit(s): 1198 858
  • Accessories: i pilot
Re: i pilot not connected
« Reply #8 on: May 30, 2019, 02:14:52 PM »
will try different ports and thanks for the help

Offline FishinLite

  • Jr. Member
  • **
  • Joined: Oct 2017
  • Location: Crosslake, MN
  • Posts: 32
  • Unit(s): 9 SI, 9 DI, AS ETH5PXG, I-Link, 360
  • Software: 7.765
  • Accessories: HD Side Imaging Transducer
Re: i pilot not connected
« Reply #9 on: May 31, 2019, 08:34:47 AM »
I know this sounds like a dumb question, but is the Ethernet switch powered up.

It has some mighty fine wires connecting it to the power.

Offline ezfishn

  • Jr. Member
  • **
  • Joined: Jun 2013
  • Location: CA
  • Posts: 81
  • Unit(s): H12 SI, H10 SI, 1198, 998 HDSI
  • Software: 1.64,1.64,6.74,6.74
  • Accessories: Ultrex Ipilot/Link, Ethernet Sw
Re: i pilot not connected
« Reply #10 on: May 31, 2019, 12:45:11 PM »
I know this sounds like a dumb question, but is the Ethernet switch powered up.

It has some mighty fine wires connecting it to the power.


According to original post, power was checked.  Good point though because it is a potential single point failure in a network with multiple units/accessories.


Share me

Digg  Facebook  SlashDot  Delicious  Technorati  Twitter  Google  Yahoo

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
1 Replies
1904 Views
Last post June 05, 2012, 01:28:20 PM
by ITGEEK
0 Replies
2474 Views
Last post December 20, 2012, 11:35:03 AM
by pebe
7 Replies
4764 Views
Last post March 22, 2013, 05:59:11 AM
by chuckauten
2 Replies
4578 Views
Last post April 16, 2013, 12:42:46 PM
by scgmc
2 Replies
1873 Views
Last post July 16, 2015, 05:09:44 PM
by Silkwood
1 Replies
1432 Views
Last post December 02, 2016, 09:34:42 PM
by Bob B
0 Replies
799 Views
Last post October 04, 2018, 06:08:04 PM
by Ed Knight
7 Replies
741 Views
Last post May 27, 2019, 02:34:05 PM
by ezfishn


anything
SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal