Author Topic: 10" mega helix si issues  (Read 560 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Fresnoron

  • Newbie
  • *
  • Joined: Nov 2018
  • Location: Fresno Ca.
  • Posts: 14
  • Unit(s): 898 Si, Helix 10 mega si
  • Software: Navionics Platnum
10" mega helix si issues
« on: May 09, 2019, 07:37:27 PM »
have a new 10" mega helix si unit...been working great until today...on SI, left side perfect, right side so dark almost cant see it...also DI is same way...so dark you cant see anything. everything else works great    thx Ron


Offline rnvinc

  • Hero Member
  • *****
  • Joined: Nov 2009
  • Location: Western KY
  • Posts: 3682
  • Unit(s): 1197c SI Combo, Onix 8ci SI Combo
  • Software: Dependent on whim
  • Accessories: AS GRHA, AS GPS HS, LowBird LSS 1 & 2
Re: 10" mega helix si issues
« Reply #1 on: May 09, 2019, 09:07:00 PM »
Try Restore Defaults under the Setup tab  ...

If that doesn't work you may have a failing xducer  ...

Test your head unit on another xducer - or another head unit on your xducer  ...

Or call HB - 1-800-633-1468

Rickie

Offline Fresnoron

  • Newbie
  • *
  • Joined: Nov 2018
  • Location: Fresno Ca.
  • Posts: 14
  • Unit(s): 898 Si, Helix 10 mega si
  • Software: Navionics Platnum
Re: 10" mega helix si issues
« Reply #2 on: May 09, 2019, 10:53:49 PM »
I will try a reset in the am.....I have it networked with a 7" helix mega di...is there a way to test through the networking.

Offline rnvinc

  • Hero Member
  • *****
  • Joined: Nov 2009
  • Location: Western KY
  • Posts: 3682
  • Unit(s): 1197c SI Combo, Onix 8ci SI Combo
  • Software: Dependent on whim
  • Accessories: AS GRHA, AS GPS HS, LowBird LSS 1 & 2
Re: 10" mega helix si issues
« Reply #3 on: May 10, 2019, 08:52:52 PM »
I will try a reset in the am.....I have it networked with a 7" helix mega di...is there a way to test through the networking.

No sir  ... Testing a failing SI xducer needs to done by direct connection of another SI xducer to head unit with the ethernet disconnected  ...

Testing a DI unit on your SI xducer will not tell you anything because the DI unit (when testing as a stand alone unit) doesn't have SI views for verification  ...

Rickie


Share me

Digg  Facebook  SlashDot  Delicious  Technorati  Twitter  Google  Yahoo

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
3 Replies
7841 Views
Last post May 27, 2010, 02:36:38 PM
by Jolly Roger
4 Replies
4828 Views
Last post January 26, 2014, 01:57:35 AM
by Gattlin
3 Replies
1370 Views
Last post December 16, 2017, 09:21:09 AM
by bigkahuna
0 Replies
3125 Views
Last post February 19, 2018, 08:24:42 PM
by Whistler
3 Replies
3131 Views
Last post May 28, 2018, 09:28:20 AM
by rnvinc
3 Replies
1462 Views
Last post July 08, 2018, 07:55:55 PM
by rnvinc
5 Replies
1545 Views
Last post February 27, 2019, 08:06:55 PM
by Blacklab
6 Replies
1870 Views
Last post January 06, 2019, 02:05:37 PM
by rnvinc


anything
SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal