Author Topic: AutoChart Pro and Navionics ??????  (Read 9357 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline EZM

  • Jr. Member
  • **
  • Joined: Jan 2013
  • Location: Alberta, Canada
  • Posts: 82
  • Unit(s): ONIX 10 SI, 898c HD SI,858c (x2), 688ICE
  • Software: vX.XXX and v6.570
  • Accessories: Terrova i-Pilot Link, 5 port Ethernet
AutoChart Pro and Navionics ??????
« on: June 10, 2014, 10:02:27 PM »
Hello,

I'm up here in Canada, and have purchased the AutoChart Pro ..... it works great ..... except ..... I can't find a way to overlay my Navionics as either the base layer or overlay ..... my 898 does not seem to read my Navionics card when the AutoChart Pro card is installed.

Both my 858's read the Navionics cards just fine - but I'd like to do up an overlay as the Autochart maps will likely remain uncompleted for most of the lake AND the shorelines (zero lines) are WAY off ..... like 1/2 mile off in some areas of the lake where I seemly drove my boat across some land ..... lol.

Anyone have any insight on how to get a Navionics / Autochart Pro Overlay??????

****FYI - I Canada, out west, there are zero lakes charted by Lakemaster ..... so Navionics was the logical choice for us out here.


Offline pyma6

  • Newbie
  • *
  • Joined: Feb 2012
  • Location: Pittsburgh, PA
  • Posts: 5
  • Unit(s): 988C SI, 798C SI, 788C HD
  • Software: 5.840, 5.700
Re: AutoChart Pro and Navionics ??????
« Reply #1 on: June 11, 2014, 09:45:17 AM »
I have a somewhat similar issue. In a 999ci, when I try to overlay Navionics Platinum to Autochart AC or vice versa, the 999ci shuts down and reboots.  Can HB tech support shed some light on this issue?

Thanks

Offline Humminbird_Greg

  • Humminbird Helper
  • Humminbird Staff
  • *
  • Joined: Mar 2009
  • Location: Eufaula, AL.
  • Posts: 6546
  • I help because I can
    • Humminbird Web Site
Re: AutoChart Pro and Navionics ??????
« Reply #2 on: June 16, 2014, 03:19:53 PM »
I seem to remember something like this being discussed during one of the Customer resource meetings but I cannot remember the solution.  The solution may have been to update the software in the units but Iím not sure about that.
What software version is each of you running?
Sorry guys but Iíve been very busy here with training and will continue to be so for it looks like another two weeks maybe; so I donít know if I will be able to follow up with this (more so that I will not remember toÖ).  You may want to call the Humminbird CRC folks and ask about this.
Greg Walters at Humminbird
gwalters@johnsonoutdoors.com

Offline Relic

  • Newbie
  • *
  • Joined: Jun 2014
  • Location: Canada
  • Posts: 1
  • Unit(s): 999 HD SI
  • Software: 7.020
  • Accessories: AC Pro, I-Pilot Link
Re: AutoChart Pro and Navionics ??????
« Reply #3 on: June 18, 2014, 11:48:59 AM »
Hello! This is my first post :)

Found this thread on an internet search and I'm having the same issue, so I created an account here.

Called Humminbird this morning and at the end of a long call I was told this feature was not yet available.
I have the included contour xd maps on my 999 (firmware 7.020) as well as the Navionics card in the left card slot.
If I select anything other than the right card slot, where the Autochart card is, the "base layer", "overlay" and "transparency" options are removed from the Chart tab in the menus. It appears that for my unit Lakemaster, Contour XD, and Navionics will not work as a base layer.

They said Navionics support is a high priority update and I should expect to see an update for my 999 soon... If anybody gets a definition on when soon is please let me know!

Cheers from Canada

Offline newkid4si

  • Hero Member
  • *****
  • Joined: Mar 2010
  • Location: Meadville PA. 16335
  • Posts: 803
  • Unit(s): 998c si
  • Software: v 5.70
Re: AutoChart Pro and Navionics ??????
« Reply #4 on: June 18, 2014, 10:12:04 PM »
"Sorry guys but Iíve been very busy here with training and will continue to be so for it looks like another two weeks maybe; so I donít know if I will be able to follow up with this ". 

          That's OK Greg. You have earned the vacation to just do your REGULAR job. Hurry back.

          Mike

Offline magforce

  • Newbie
  • *
  • Joined: Jul 2014
  • Location: Sweden
  • Posts: 1
  • Unit(s): 899
Re: AutoChart Pro and Navionics ??????
« Reply #5 on: July 16, 2014, 01:38:09 PM »
I also experience the same problem and would really like a fix  :) Anyone from HB who can give an indication on when this will be supported?
/magforce

Offline Pickeral

  • Newbie
  • *
  • Joined: Apr 2014
  • Location: Weyburn,Sk
  • Posts: 3
  • Unit(s): 899si
Re: AutoChart Pro and Navionics ??????
« Reply #6 on: November 18, 2014, 03:14:06 PM »
Any new info on this subject??
Us poor Canadians would like some help!

Offline Humminbird_Greg

  • Humminbird Helper
  • Humminbird Staff
  • *
  • Joined: Mar 2009
  • Location: Eufaula, AL.
  • Posts: 6546
  • I help because I can
    • Humminbird Web Site
Re: AutoChart Pro and Navionics ??????
« Reply #7 on: November 18, 2014, 03:59:28 PM »
I have not heard anything on this yet.
Greg Walters at Humminbird
gwalters@johnsonoutdoors.com

Offline kvdc

  • Newbie
  • *
  • Joined: Jun 2011
  • Location: Ronse, Belgium
  • Posts: 8
    • Hondengedrag
  • Unit(s): 798cxi SI HD
Re: AutoChart Pro and Navionics ??????
« Reply #8 on: December 04, 2014, 09:37:15 AM »
same problem on a 798ciHD with firmware 7.120 and Navionics gold card display stays on "Loading charts"

Offline pjaycamp

  • Newbie
  • *
  • Joined: Aug 2009
  • Location: Southern Idaho
  • Posts: 2
  • Unit(s): 798ci SI, 899ci HD SI
  • Software: 6.3, 7.46
Re: AutoChart Pro and Navionics ??????
« Reply #9 on: January 30, 2015, 08:16:39 PM »
I just purchased an 899 unit that came with Navionics+ card and I have the same problems - any progress Greg?

Offline Humminbird_Greg

  • Humminbird Helper
  • Humminbird Staff
  • *
  • Joined: Mar 2009
  • Location: Eufaula, AL.
  • Posts: 6546
  • I help because I can
    • Humminbird Web Site
Re: AutoChart Pro and Navionics ??????
« Reply #10 on: February 03, 2015, 09:14:02 AM »
I just read all the posts again and think that I did not understand what you guys were trying to do, so let me ask if this is what you are trying to do:

Are you trying to overlay the AutoChart map over a Navionics map?  If so, it will not work.  I thought that you guys were having a problem displaying the Navionics OR AutoChart maps (separately) when both memory cards were in the unit.
Greg Walters at Humminbird
gwalters@johnsonoutdoors.com

Offline pjaycamp

  • Newbie
  • *
  • Joined: Aug 2009
  • Location: Southern Idaho
  • Posts: 2
  • Unit(s): 798ci SI, 899ci HD SI
  • Software: 6.3, 7.46
Re: AutoChart Pro and Navionics ??????
« Reply #11 on: February 07, 2015, 04:25:17 PM »
What I am trying to do is utilize the Navionics + card that came with my new 899 unit. As far as I can determine it is either the Auto Chart Zero Line card or the Navionics card - the system will not allow the 2 maps to overlay each other. Is that correct and also does that mean with a Lake Master card for my area I will have the same problem. I wish the advertising for Auto Chart would have done a better job of telling that small and extremely important detail. This means that the value of my Auto Chart Pro is much less than I thought.  I have used the AC software and the mapping worked well but if I don't map the whole lake I will be switching between maps all day long. Please correct me if I am wrong.

Offline Bob B

  • Hero Member
  • *****
  • Joined: Oct 2010
  • Location: Creve Coeur, Il
  • Posts: 1568
  • Unit(s): 1197c si, 1198c si
  • Software: 6.310, 6.490
Re: AutoChart Pro and Navionics ??????
« Reply #12 on: February 09, 2015, 02:55:01 PM »
Autochart is Lakesmaster ..... Not Navionics ..... Navionics + is an online web service offered by Navionics.....The + card is not a zerolines card.

This video should get you started.
https://www.youtube.com/watch?v=8_BG0OhyTF4

« Last Edit: February 09, 2015, 02:56:03 PM by Bob B »
**Looking for the one that makes it all worthwhile**

Offline Humminbird_Greg

  • Humminbird Helper
  • Humminbird Staff
  • *
  • Joined: Mar 2009
  • Location: Eufaula, AL.
  • Posts: 6546
  • I help because I can
    • Humminbird Web Site
Re: AutoChart Pro and Navionics ??????
« Reply #13 on: February 09, 2015, 03:08:07 PM »
You cannot overlay a Navionics map with an AutoChart made map.
You can overlay a LakeMaster map with an AutoChart made map.
Greg Walters at Humminbird
gwalters@johnsonoutdoors.com


Share me

Digg  Facebook  SlashDot  Delicious  Technorati  Twitter  Google  Yahoo

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
7 Replies
7700 Views
Last post July 05, 2014, 03:01:49 PM
by mike1957
3 Replies
5026 Views
Last post May 28, 2014, 10:39:45 AM
by Humminbird_Greg
19 Replies
12315 Views
Last post July 09, 2015, 03:15:33 PM
by CamoHunter
1 Replies
3428 Views
Last post April 24, 2015, 02:22:16 PM
by Humminbird_Greg
4 Replies
6780 Views
Last post February 12, 2016, 11:16:13 PM
by afaust
3 Replies
1940 Views
Last post July 04, 2016, 11:38:44 AM
by Rpadar
2 Replies
6167 Views
Last post March 15, 2017, 10:51:17 AM
by mako9man2
0 Replies
523 Views
Last post September 12, 2019, 05:38:22 AM
by danceswithbass


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal