Author Topic: update problem 1197C SI  (Read 3637 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline depieje

  • Newbie
  • *
  • Joined: Mar 2011
  • Location: Belgium
  • Posts: 3
  • Unit(s): 858cx, 997C SI, 1197C SI
  • Accessories: no
update problem 1197C SI
« on: March 01, 2011, 01:26:28 PM »
Hello

since I've updated my 1197C SI there are 2 problems with my unit.

1. The right side of sideimaging is not working. There is nothing on the right part of the screen of the sideimage view

2. The sonar part of 83KHZ is also not working. (blank screen is frequency is set to 83khz, 200khz seems to work properly)

What can I do to fix this? I've updated the software with a SD/card. There where no errors with the installation. I tried to reinstall the software but that's not possible and I dont have an old version of the software.

Someone to help me please?

Kind regards
Peter


Offline depieje

  • Newbie
  • *
  • Joined: Mar 2011
  • Location: Belgium
  • Posts: 3
  • Unit(s): 858cx, 997C SI, 1197C SI
  • Accessories: no
Re: update problem 1197C SI
« Reply #1 on: March 01, 2011, 01:53:59 PM »
Allright, that was a little bit to quick from me.  ::)
I've found old versions for my unit. I've now downloaded v4.950. I will try to install that version. Is there a way to test the sonar and sideimage without being on the water? My boat is on my trailer and I have ride a while to get the boat into the water.

kind regards
Peter

Offline sonar2000

  • Chief
  • Global Moderator
  • *
  • Joined: May 2009
  • Location: Kerr Lake NC
  • Posts: 5970
  • It is not lost ...it has been misplaced.
  • Unit(s): (1) 1197 (1) 1198
  • Software: 6.6
  • Accessories: Tow Fish
Re: update problem 1197C SI
« Reply #2 on: March 01, 2011, 04:52:51 PM »
You can run simulator mode, but that does not use the gps or transducer.
You can put the transducer in a bucket of water and play around with that. only problem you are not moving so the gps will not show correctly.
You could drive down the road (have someone pull you) and the gps will work but not the sonar..
Cant think of any thing else..
Chuck

 

Offline depieje

  • Newbie
  • *
  • Joined: Mar 2011
  • Location: Belgium
  • Posts: 3
  • Unit(s): 858cx, 997C SI, 1197C SI
  • Accessories: no
Re: update problem 1197C SI
« Reply #3 on: March 03, 2011, 05:13:04 AM »
Okay

I've installed version 4.950 on my unit. Everything went well but the problem keeps. I've put the transducer in a bucket with water and the left sideimage is working but the right side not. Also the sonarview of 83Khz is blank. What can I do to resolve this?

kind regards
Peter

Offline RGecy

  • Administrator
  • *
  • Joined: Mar 2009
  • Location: Beaufort, SC
  • Posts: 1981
    • SideImagingSoft.com
  • Unit(s): 1197c SI, 997c SI & 785c2
  • Software: 4.950 & 4.510
  • Accessories: Interlink & GRHA
Re: update problem 1197C SI
« Reply #4 on: March 03, 2011, 12:46:24 PM »
Do you have another transdcuer or someones boat you can try your unit on?  Its important to know if it the unit or the transducer is causing the issue.  If not, check the member map and see if anyone lives near you that you might could meet up with.

You may want to check the pin connections on the transducer connector.  Slide it on and off and see if its lose or easily comes off.  If so, try bending the pins very slightly outward to see if it helps any.  The HB pin connectors are know for getting lose and losing connection. 

Good Luck,

Robert
Humminbird Guru and Forum Administrator


Share me

Digg  Facebook  SlashDot  Delicious  Technorati  Twitter  Google  Yahoo

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
0 Replies
2129 Views
Last post June 23, 2010, 12:10:40 PM
by ETnSC
4 Replies
4336 Views
Last post March 21, 2011, 08:18:37 PM
by sss_floripa
18 Replies
7708 Views
Last post May 18, 2011, 03:23:12 PM
by sonar2000
0 Replies
1862 Views
Last post September 18, 2011, 01:06:57 PM
by ITGEEK
25 Replies
9013 Views
Last post October 14, 2011, 11:01:17 PM
by Bob B
13 Replies
5959 Views
Last post May 20, 2013, 07:32:00 AM
by TroyBoy30
2 Replies
2575 Views
Last post August 27, 2013, 12:20:30 AM
by LittleGazoo
1 Replies
1983 Views
Last post September 09, 2013, 04:07:10 AM
by prowler650


anything
SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal