Author Topic: Humminbird 1199 HD SI and Humminbird 360 (not Mega)  (Read 233 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline tampacountryboy

  • Newbie
  • *
  • Joined: Oct 2012
  • Location: Land O Lakes, Florida
  • Posts: 1
  • Unit(s): 1197C NVB SI, 787C2, 798C NVB SI
  • Software: 1197 - v6.310
  • Accessories: WeatherSense, Interlink
Humminbird 1199 HD SI and Humminbird 360 (not Mega)
« on: March 06, 2021, 12:27:07 PM »
Could you please review and provide your advice and/or suggestions?
(as a sidebar, power does not appear to be the issue)

Configuration:
1199ci HD SI - at Helm
1199ci HD SI - at Bow
1159ci HD DI Combo -  at Bow
iPilot link on Ultrex 36v
360 (not mega)
Humminbird 5 port Ethernet switch

Startup:
With 360 deployed, the 1199 units configure screen shows the 360 unit is linked and connected, as well as all other linked iPilot
accessories.
The 360 Transducer is selected on both 1199 units

My main issue…
… When the 360 is deployed, pinging, and the 360 view is active on the Bow, If I page through Helm 1199 HD SI to select the 360 screen, when the Helm unit reaches the 360 screen, the unit powers down and restarts.
... Same scenario if Helm is active and I try to page at the Bow to select 360, the Bow unit powers down and restarts.

Question: is this normal and can I not have 360 data viewable on both Helm and Bow units simultaneously?

Thanks in advance for your guidance in this matter.

Tom Reeves


Offline rnvinc

  • Hero Member
  • *****
  • Joined: Nov 2009
  • Location: Western KY
  • Posts: 3984
  • Unit(s): 1197c SI Combo, Onix 8ci SI Combo
  • Software: Dependent on whim
  • Accessories: AS GRHA, AS GPS HS, LowBird LSS 1 & 2
Re: Humminbird 1199 HD SI and Humminbird 360 (not Mega)
« Reply #1 on: March 06, 2021, 09:08:16 PM »
This is not normal  ...

Generally a unit shutting down is a issue related to power  ... a few questions  ...

Is the battery in good health?
How heavy of wiring is running to each head unit?

Rickie


Offline ezfishn

  • Jr. Member
  • **
  • Joined: Jun 2013
  • Location: CA
  • Posts: 99
  • Unit(s): H12 SI, H10 SI, 1198, 998 HDSI
  • Software: 1.64,1.64,6.74,6.74
  • Accessories: Ultrex Ipilot/Link, Ethernet Sw
Re: Humminbird 1199 HD SI and Humminbird 360 (not Mega)
« Reply #2 on: March 07, 2021, 01:26:00 PM »
Don't know if this might be your cause but If I counted correctly then you are probably using all 5 ports on the Ethernet Switch.  There have been some reported issues when all  5 ports are being used by units and accessories.  Might try disconnecting the DI model to see if that helps.  Also, make sure you're running current software on all units. 


Share me

Digg  Facebook  SlashDot  Delicious  Technorati  Twitter  Google  Yahoo

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
6 Replies
4252 Views
Last post February 04, 2015, 10:44:43 PM
by rnvinc
5 Replies
2437 Views
Last post October 22, 2015, 12:03:12 PM
by Bob B
2 Replies
2479 Views
Last post March 29, 2016, 12:42:55 AM
by Seabee
2 Replies
1804 Views
Last post May 04, 2016, 04:01:27 PM
by rnvinc
0 Replies
4874 Views
Last post May 31, 2016, 11:27:43 AM
by Fishin Impossibile
16 Replies
7323 Views
Last post November 22, 2016, 08:03:58 AM
by sonarbear
5 Replies
1753 Views
Last post April 28, 2019, 10:56:46 PM
by rnvinc
3 Replies
4705 Views
Last post May 02, 2019, 12:26:32 PM
by abraquelebout


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal