Author Topic: Onix 10 Troubleshooting  (Read 96 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline pyro261

  • Newbie
  • *
  • Joined: Apr 2019
  • Posts: 2
  • Unit(s): onix 10
  • Software: 3.300
  • Accessories: i-pilot link
Onix 10 Troubleshooting
« on: April 06, 2019, 07:48:15 PM »
First, I apologize if I should be posting this somewhere else... The other sections of the forums (The Onix ones in particular) seemed pretty dead.

I bought a new boat recently that came with two Onix 10 units. One on the bow, one console. The bow one is not a touch screen, the console one has a touch screen. There is an ethernet hub as well which appears to have both units, the terrova, and the 360 ducer hooked into it.  I'm not too knowledgeable on how everything works yet, but I assumed it worked for the previous owner so I have not messed with any of the rigging aside from unplugging cords from the back of either unit.

My console Onix locks up whenever I try and turn it on. However, if I remove the ethernet cord it will power on just fine.  I thought it might be because they had never been updated, so I took the time to update both units to v3.300. Same problem with the console unit after updating. I restored factory settings as well with no change.

If anyone has any ideas I'd appreciate the help


Offline rnvinc

  • Hero Member
  • *****
  • Joined: Nov 2009
  • Location: Western KY
  • Posts: 3555
  • Unit(s): 1197c SI Combo, Onix 8ci SI Combo
  • Software: Dependent on whim
  • Accessories: AS GRHA, AS GPS HS, LowBird LSS 1 & 2
Re: Onix 10 Troubleshooting
« Reply #1 on: April 06, 2019, 10:53:56 PM »
You might try resetting the ip addresses  ...

1.  Power both units on and give them several minutes to completely boot up  ... 
2.  Disconnect the ethernet cable and then reset defaults on each unit  ... 
3.  Turn the units off  ... 
4.  Power the units back on and let them completely boot up ... 
5.  Reset defaults and then turn the units off again  ... 
6.  While power is off, reconnect ethernet cable(s)  ... 
7.  Power on primary unit and let it completely boot up before powering on the next unit  ...

Rickie

Offline pyro261

  • Newbie
  • *
  • Joined: Apr 2019
  • Posts: 2
  • Unit(s): onix 10
  • Software: 3.300
  • Accessories: i-pilot link
Re: Onix 10 Troubleshooting
« Reply #2 on: April 07, 2019, 12:49:21 AM »
Thanks.

I did all that and it seems to turn on fine now. I tried 3 times on and off and it never hung up like it was.

Now I have problems with networking. My console unit doesn't detect anything. My bow unit will connect with the i pilot but neither have the option for the 360 ducer anymore.

Is there a good guide somewhere I can look at to get networking setup properly?

Offline rnvinc

  • Hero Member
  • *****
  • Joined: Nov 2009
  • Location: Western KY
  • Posts: 3555
  • Unit(s): 1197c SI Combo, Onix 8ci SI Combo
  • Software: Dependent on whim
  • Accessories: AS GRHA, AS GPS HS, LowBird LSS 1 & 2
Re: Onix 10 Troubleshooting
« Reply #3 on: April 07, 2019, 10:20:26 PM »
HB customer service is a great resource  ...

1-800-633-1468

Rickie


Share me

Digg  Facebook  SlashDot  Delicious  Technorati  Twitter  Google  Yahoo

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
3 Replies
3992 Views
Last post May 07, 2014, 04:27:24 AM
by Nitro78
5 Replies
2206 Views
Last post May 19, 2015, 07:05:18 AM
by Vinniez520
1 Replies
977 Views
Last post February 29, 2016, 09:54:06 PM
by rnvinc
2 Replies
1170 Views
Last post April 01, 2016, 08:52:02 PM
by RonnieB
12 Replies
3356 Views
Last post December 03, 2016, 08:13:28 AM
by rnvinc
2 Replies
1136 Views
Last post March 01, 2017, 11:05:11 PM
by ferstlerslim
19 Replies
5001 Views
Last post March 22, 2017, 02:36:36 PM
by Nitro78
10 Replies
4325 Views
Last post July 05, 2017, 05:22:51 PM
by Bob B


anything
SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal