Author Topic: Right Side of SI stopped working. Any ideas?  (Read 2116 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ad11583c

  • Newbie
  • *
  • Joined: May 2013
  • Location: Minnesota
  • Posts: 6
  • Unit(s): 998, 958, 858
  • Software: 6.680
  • Accessories: Ethernet
Right Side of SI stopped working. Any ideas?
« on: July 18, 2018, 09:52:35 PM »
I have new Helix 10 SI Mega.  Everything has been working fine and really was liking the Mega Imaging...until Sunday.  I attached a picture of what the screen looks like now.  Left side works great and has good quality images.  Right side is pretty much all black.  I checked the transducer placement to make sure it didnt move, made sure the brackets were tight and checked level.  The wiring looks fine but I can only trace is from the transducer up a few feet until it goes into the boat.  I have multiple units networked so I switch to another unit and it is doing the same thing so it is not the head of the unit.  Any ideas?  System is only 3 months old, are people seeing problems with the transducers?


Offline rnvinc

  • Hero Member
  • *****
  • Joined: Nov 2009
  • Location: Western KY
  • Posts: 3924
  • Unit(s): 1197c SI Combo, Onix 8ci SI Combo
  • Software: Dependent on whim
  • Accessories: AS GRHA, AS GPS HS, LowBird LSS 1 & 2
Re: Right Side of SI stopped working. Any ideas?
« Reply #1 on: July 19, 2018, 02:09:50 PM »
Always try Restore Defaults 1st  ...

Then - Disconnect all network cables and test the suspect xducer physically connected to a different head unit  ...

If the issue remains - the xducer needs replacing  ...

Rickie

Offline Paul_r

  • Newbie
  • *
  • Joined: Aug 2019
  • Location: Las Vegas
  • Posts: 3
  • Unit(s): Helix 9 Gn2 SI
  • Software: 1.9
Re: Right Side of SI stopped working. Any ideas?
« Reply #2 on: May 05, 2020, 05:47:04 AM »
I had the same problem on the left side on a Helix 9 (G2n SI). Even on a new transducer which we thought was the problem but it persisted. No line of sign issues noticeable on the stern mounted transducer. We finally decided to send the unit back for servicing. I'll update when we get it back. The promised to replace the unit if they can't clear the problem.

I have to say that customer service with Hummingbird is awesome. Very personal.


Share me

Digg  Facebook  SlashDot  Delicious  Technorati  Twitter  Google  Yahoo

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
6 Replies
5251 Views
Last post October 10, 2009, 12:04:03 PM
by Humminbird_Greg
7 Replies
6451 Views
Last post June 14, 2012, 07:01:39 PM
by ctf58
2 Replies
4275 Views
Last post August 22, 2012, 05:46:25 PM
by e1035
4 Replies
3315 Views
Last post July 10, 2013, 08:06:35 AM
by Humminbird_Greg
3 Replies
3051 Views
Last post November 19, 2014, 12:42:02 PM
by rnormanr
9 Replies
4414 Views
Last post October 31, 2015, 11:48:48 PM
by lake anna george
3 Replies
2494 Views
Last post July 03, 2017, 09:42:29 PM
by Bob B
1 Replies
1830 Views
Last post July 11, 2019, 10:17:11 PM
by rnvinc


anything
SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal