Author Topic: Black screen in SI and DI  (Read 750 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline etmci

  • Newbie
  • *
  • Joined: Jul 2016
  • location: Near DuBois PA
  • Posts: 3
  • Unit(s): Helix 7 SI
Black screen in SI and DI
« on: September 11, 2016, 07:15:24 PM »
I have a new Helix 7 SI/GPS. Today is the 4th time I have had it out on the water. I can not get anything but a black screen with SI and DI. I have tried using all the frequency choices and have no luck. My sonar view is questionable but I have at least gotten it to function. Does anyone have any suggestions for any thing I might be doing wrong? My transducer mount is good from the info I have looked at online so I don't think that is the problem.


Offline Bob B

  • Hero Member
  • *****
  • Joined: Oct 2010
  • location: Creve Coeur, Il
  • Posts: 1539
  • Unit(s): 1197c si, 1198c si
  • Software: 6.310, 6.490
Re: Black screen in SI and DI
« Reply #1 on: September 11, 2016, 07:55:48 PM »
Make sure the transducer selection hasn't accidentally been changed......or the SI sensitivity isn't turned way down ....   Resetting defaults would do that for you.

If that doesn't correct it give Humminbird a call.
**Looking for the one that makes it all worthwhile**

Offline etmci

  • Newbie
  • *
  • Joined: Jul 2016
  • location: Near DuBois PA
  • Posts: 3
  • Unit(s): Helix 7 SI
Re: Black screen in SI and DI
« Reply #2 on: September 13, 2016, 03:05:53 PM »
Thanks for the reply Bob. I talked with customer service yesterday. Surprisingly no hassle. That almost shocked me. They emailed me a FedEx label and it got boxed up and sent back today. That's very good customer service in my mind.  :)

Offline Bob B

  • Hero Member
  • *****
  • Joined: Oct 2010
  • location: Creve Coeur, Il
  • Posts: 1539
  • Unit(s): 1197c si, 1198c si
  • Software: 6.310, 6.490
Re: Black screen in SI and DI
« Reply #3 on: September 13, 2016, 03:11:02 PM »
Their turn around time is pretty quick ....They'll get you fixed up.
**Looking for the one that makes it all worthwhile**

Offline Wrl2005

  • Newbie
  • *
  • Joined: Sep 2016
  • location: South Dakota
  • Posts: 3
  • Unit(s): 899 si
Re: Black screen in SI and DI
« Reply #4 on: September 13, 2016, 03:31:18 PM »
I'm having the same issues with my 899 si. Interested to see what they come up with

Offline etmci

  • Newbie
  • *
  • Joined: Jul 2016
  • location: Near DuBois PA
  • Posts: 3
  • Unit(s): Helix 7 SI
Re: Black screen in SI and DI
« Reply #5 on: September 23, 2016, 04:07:39 PM »
Got my unit back from Humminbird. They replaced the transponder so something must have been wrong with it. I got everything reinstalled and ready to go. The problem now is that the PA Fish Commission is draining my favorite local lake so I'll have to plan a road trip. Those can be more fun anyhow so I'm not complaining. I'll get it tested and update my post here. My thanks again to Humminbird for their quick response and great customer support.


Share me

Digg  Facebook  SlashDot  Delicious  Technorati  Twitter  Google  Yahoo

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
3 Replies
2034 Views
Last post June 23, 2010, 01:55:41 PM
by rnvinc
8 Replies
3134 Views
Last post May 26, 2011, 08:54:44 AM
by jazzybean
10 Replies
3538 Views
Last post September 10, 2011, 01:15:11 PM
by JiminFL
7 Replies
2156 Views
Last post July 11, 2012, 10:45:33 AM
by Humminbird_Greg
2 Replies
1434 Views
Last post July 11, 2012, 06:34:53 PM
by gonefishing39701
5 Replies
2551 Views
Last post February 12, 2013, 04:20:47 PM
by jr0746
2 Replies
993 Views
Last post August 25, 2014, 11:48:54 AM
by ScottSp
7 Replies
1789 Views
Last post June 10, 2015, 01:27:29 AM
by navionic


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal