Author Topic: 360 on the Onix  (Read 2427 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Vinniez520

  • Newbie
  • *
  • Joined: Oct 2010
  • Location: Peterborough,Ontario,Canada
  • Posts: 12
  • Unit(s): 3 10" Onix
  • Software: 2.300
  • Accessories: 360
360 on the Onix
« on: May 16, 2015, 06:19:34 PM »
Hey guys, Just a little help!!

I have 3 10" Onix 1 is an SI unit the other 2 are just combo's. I also have 360 on the trolling motor all hooked up with the ethernet switch.  All seems to be working fine, I was having issues with the 360 dropping off then coming back 40 minutes later then it would go out again. Today it went out and I found that this time it blew the fuse.

 Any ideas?? All are brand new only used a couple of times. 



        Thanks John


Offline ITGEEK

  • Hero Member
  • *****
  • Joined: Aug 2009
  • Location: Maryland
  • Posts: 1552
  • Unit(s): 1198c -Team Watters SS - Lexerd SP
  • Software: 7.670
  • Accessories: XM Weather - Weathersense
Re: 360 on the Onix
« Reply #1 on: May 16, 2015, 06:40:39 PM »
Wow 3 Onix's.
That's some baller stuff.
If something is blowing a fuse, then too much current is flowing through the electrical circuit.
This could be caused by a hot wire, grounding prematurely (a short).
I would check all wiring to the battery.
Look for any frayed wires, and/or loose connections.
Also, all connections to and from the switch.
Also is your 360 software up to date?
Wouldn't hurt to charge up your battery and get it load tested.
Intermittent electrical problems could point to a bad/failing battery.

Offline N9Phil

  • Full Member
  • ***
  • Joined: Jan 2011
  • Location: West Chicago, IL
  • Posts: 184
  • Unit(s): Solix 15 SI - Onix10 CI SI - 1198 CSI
  • Accessories: 80Terova W/ i-Link -- 360
Re: 360 on the Onix
« Reply #2 on: May 16, 2015, 06:44:29 PM »
First off do you have the newer network box, do you have the heading GPS that came with the 360 and have it selected rather than your internal GPS on the Onix and also do you have all of the Onix current software and the Onix 360 software installed?   I use a transom 360 and when I got the Onix, I had to install the Onix 360 software to replace the 1198 360 software.   I am not sure about your power cable for your 360 but I would check for a bad connection and shorted or frayed power wire.   It is not a lot of fun when new equipment doesn't work or breaks.    Maybe someone else will come up with some things to check also.
Solix 15 SI  Onix10 CI SI - 1198 CSIAccessories:80Terova W/ i-Link -- Transom 360

Offline Vinniez520

  • Newbie
  • *
  • Joined: Oct 2010
  • Location: Peterborough,Ontario,Canada
  • Posts: 12
  • Unit(s): 3 10" Onix
  • Software: 2.300
  • Accessories: 360
Re: 360 on the Onix
« Reply #3 on: May 17, 2015, 05:55:24 PM »
Ok checked all wiring and all is good. Still ran new wires from the battery to the power cord, same thing runs for about 1/2 hour to 45 mins then you loose 360?? go into network info and it does not even show up there at all?? completely lost need help???

Offline rnvinc

  • Hero Member
  • *****
  • Joined: Nov 2009
  • Location: Western KY
  • Posts: 3691
  • Unit(s): 1197c SI Combo, Onix 8ci SI Combo
  • Software: Dependent on whim
  • Accessories: AS GRHA, AS GPS HS, LowBird LSS 1 & 2
Re: 360 on the Onix
« Reply #4 on: May 17, 2015, 08:57:26 PM »
Mirroring Phil's question ...

Do you have the newer AS ETH 5PXG ...??

You might think about removing all the networking and run the 360 directly to 1 unit to eliminate variables for testing ...

Rickie

Offline Vinniez520

  • Newbie
  • *
  • Joined: Oct 2010
  • Location: Peterborough,Ontario,Canada
  • Posts: 12
  • Unit(s): 3 10" Onix
  • Software: 2.300
  • Accessories: 360
Re: 360 on the Onix
« Reply #5 on: May 19, 2015, 07:05:18 AM »
Got it figured out!!! BAD 360 unit, tried it on my buddies boat same thing. Will try for a new one today.

 Thanks for all the help.


Share me

Digg  Facebook  SlashDot  Delicious  Technorati  Twitter  Google  Yahoo

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
3 Replies
4250 Views
Last post May 07, 2014, 04:27:24 AM
by Nitro78
0 Replies
1660 Views
Last post January 31, 2014, 05:45:03 PM
by LittleGazoo
1 Replies
1731 Views
Last post April 07, 2014, 09:20:19 PM
by rnvinc
2 Replies
1439 Views
Last post November 13, 2014, 08:16:31 AM
by lcookie
3 Replies
1262 Views
Last post March 23, 2015, 11:28:33 AM
by metalworx
7 Replies
2601 Views
Last post May 30, 2015, 09:51:41 PM
by RonnieB
1 Replies
1156 Views
Last post February 29, 2016, 09:54:06 PM
by rnvinc
12 Replies
3956 Views
Last post December 03, 2016, 08:13:28 AM
by rnvinc


anything
SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal