Author Topic: 4.950 updating went wrong  (Read 6095 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline andres90

  • Newbie
  • *
  • Joined: Jul 2012
  • Location: Estonia
  • Posts: 10
  • Unit(s): 981C SI
  • Software: 4.950
4.950 updating went wrong
« on: July 09, 2012, 05:58:17 AM »
After updating my 981C SI software to 4.590 version, I can not find any trace of SI in the unit.
I mean no SI under view button, no SI settings in setup menu and in all other menus :o :'(


Offline ITGEEK

  • Hero Member
  • *****
  • Joined: Aug 2009
  • Location: Maryland
  • Posts: 1552
  • Unit(s): 1198c -Team Watters SS - Lexerd SP
  • Software: 7.670
  • Accessories: XM Weather - Weathersense
Re: 4.950 updating went wrong
« Reply #1 on: July 09, 2012, 08:17:37 AM »
Make sure you have the correct transducer set for your unit
(under the sonar menu).

Offline andres90

  • Newbie
  • *
  • Joined: Jul 2012
  • Location: Estonia
  • Posts: 10
  • Unit(s): 981C SI
  • Software: 4.950
Re: 4.950 updating went wrong
« Reply #2 on: July 09, 2012, 05:24:37 PM »
There is no any transducer setting tabs under sonar menu, only tab Beam Select 50/200khz.
As I mentioned all Side view tabs disappeared, instead appeared tab with name Switchfire.
 

Offline ITGEEK

  • Hero Member
  • *****
  • Joined: Aug 2009
  • Location: Maryland
  • Posts: 1552
  • Unit(s): 1198c -Team Watters SS - Lexerd SP
  • Software: 7.670
  • Accessories: XM Weather - Weathersense
Re: 4.950 updating went wrong
« Reply #3 on: July 10, 2012, 07:48:48 AM »
Are you absolutely sure that the software update you did
was for your exact model unit?

Make sure under the Set-Up menu, you have selected
Advanced.

I would think either under the Set-up or Sonar menu there would
be an option for the type of Transducer.

Offline andres90

  • Newbie
  • *
  • Joined: Jul 2012
  • Location: Estonia
  • Posts: 10
  • Unit(s): 981C SI
  • Software: 4.950
Re: 4.950 updating went wrong
« Reply #4 on: July 10, 2012, 10:39:14 AM »
Hello.
I went to my account page on the HB homepage and downloaded update file that was available for
this unit.
Can not find transducer setting tab.
Maybe there is some possibility to redo to previous software version.






Down Imaging Beam Width tab is also appeared after update.
But all Side View tabs are gone.








Offline ITGEEK

  • Hero Member
  • *****
  • Joined: Aug 2009
  • Location: Maryland
  • Posts: 1552
  • Unit(s): 1198c -Team Watters SS - Lexerd SP
  • Software: 7.670
  • Accessories: XM Weather - Weathersense
Re: 4.950 updating went wrong
« Reply #5 on: July 10, 2012, 03:25:44 PM »
Yes, you can go back and apply an older update.
Make sure there is only one .BIN file on your SD card.

Offline Gattlin

  • Walking the shores of Galillee
  • Full Member
  • ***
  • Joined: Mar 2012
  • Location: Ottertail County ,MN
  • Posts: 117
  • Zebco 202 Musky hunters club:P
  • Unit(s): 898C SI & 858C Combo
  • Accessories: Lakemaster chips, Ethernet
Re: 4.950 updating went wrong
« Reply #6 on: July 10, 2012, 03:37:54 PM »
 I Put the wrong update on an 898 c si, the update was for the 858c. I then couldn't find the di or si untilI realized what I had done. So I just went to HB website and got the correct one. But you said it was the one listed for your unit after you logged in so IDK?
Just one last cast.

Offline andres90

  • Newbie
  • *
  • Joined: Jul 2012
  • Location: Estonia
  • Posts: 10
  • Unit(s): 981C SI
  • Software: 4.950

Offline andres90

  • Newbie
  • *
  • Joined: Jul 2012
  • Location: Estonia
  • Posts: 10
  • Unit(s): 981C SI
  • Software: 4.950
Re: 4.950 updating went wrong
« Reply #8 on: July 10, 2012, 06:21:51 PM »
OK, I have tried all 5 update files found here http://forums.sideimagingsoft.com/index.php?action=downloads;cat=6
with no success.
Even in simulator mode there is no SI tabs.
Before update unit worked perfectly . :-[
Software was no updated since I bought it in 2008.
First digits of serial # 512060, so it is 2005 year model, right?
« Last Edit: July 11, 2012, 02:42:16 AM by andres90 »

Offline Humminbird_Greg

  • Humminbird Helper
  • Humminbird Staff
  • *
  • Joined: Mar 2009
  • Location: Eufaula, AL.
  • Posts: 6546
  • I help because I can
    • Humminbird Web Site
Re: 4.950 updating went wrong
« Reply #9 on: July 11, 2012, 01:05:38 PM »
Yes, your 981c Si unit was built in 2005.

I know you read the post you referenced, so you know that your unit will have to be sent into a service facility to be fixed.  Not sure what happened as the last unit referenced was replaced and not repaired.

Greg Walters at Humminbird
gwalters@johnsonoutdoors.com

Offline andres90

  • Newbie
  • *
  • Joined: Jul 2012
  • Location: Estonia
  • Posts: 10
  • Unit(s): 981C SI
  • Software: 4.950
Re: 4.950 updating went wrong
« Reply #10 on: July 11, 2012, 02:19:58 PM »
So there is no magical cures like bootstrap for my unit?
Bad thing is, that here in Estonia we even do not have  dealership.  :(

Offline Humminbird_Greg

  • Humminbird Helper
  • Humminbird Staff
  • *
  • Joined: Mar 2009
  • Location: Eufaula, AL.
  • Posts: 6546
  • I help because I can
    • Humminbird Web Site
Re: 4.950 updating went wrong
« Reply #11 on: July 11, 2012, 02:26:02 PM »
You said that you tried all five update files from this web site.  You did not state that they did not load properly, so I assumed that they did.  The bootstrap mode would only be helpful if the software did not load.
Greg Walters at Humminbird
gwalters@johnsonoutdoors.com

Offline andres90

  • Newbie
  • *
  • Joined: Jul 2012
  • Location: Estonia
  • Posts: 10
  • Unit(s): 981C SI
  • Software: 4.950
Re: 4.950 updating went wrong
« Reply #12 on: July 11, 2012, 02:46:58 PM »
Yes all 5 files loaded properly, but with no SI.
I will look around, maybe I can find some service facility in Finland.

Offline andres90

  • Newbie
  • *
  • Joined: Jul 2012
  • Location: Estonia
  • Posts: 10
  • Unit(s): 981C SI
  • Software: 4.950
Re: 4.950 updating went wrong
« Reply #13 on: August 07, 2012, 10:47:59 AM »
Hi

Got answer from Humminbird's dealer in Finland, that they are not able to repair the unit with such a problem. They suggested that I need to send unit to US. :o
I think that shipping costs will be not so expensive, but how much will be repair costs?
Is it possible to find original software version (3.180) for exact unit ?
or maybe there is some possibility to do such a "repair" remotely, as it looks that it is only software issue?

Regards

« Last Edit: August 07, 2012, 11:41:20 AM by andres90 »

Offline Humminbird_Greg

  • Humminbird Helper
  • Humminbird Staff
  • *
  • Joined: Mar 2009
  • Location: Eufaula, AL.
  • Posts: 6546
  • I help because I can
    • Humminbird Web Site
Re: 4.950 updating went wrong
« Reply #14 on: August 07, 2012, 11:37:55 AM »
According to the Humminbird web site, the cost to repair a 981c unit is $380.45 (US).

It may be possible to find out the original version of software the unit was made with.  I would need to know the full serial number to be able to do so.  I don’t think that it will help though as you have loaded five software versions successfully and it did not help.  I think that you will have to send the unit in to get it fixed or look at replacing the unit.

Greg Walters at Humminbird
gwalters@johnsonoutdoors.com

Offline andres90

  • Newbie
  • *
  • Joined: Jul 2012
  • Location: Estonia
  • Posts: 10
  • Unit(s): 981C SI
  • Software: 4.950
Re: 4.950 updating went wrong
« Reply #15 on: August 07, 2012, 04:20:29 PM »
Ok Greg I will send you private email.

Regards

Offline Humminbird_Greg

  • Humminbird Helper
  • Humminbird Staff
  • *
  • Joined: Mar 2009
  • Location: Eufaula, AL.
  • Posts: 6546
  • I help because I can
    • Humminbird Web Site
Re: 4.950 updating went wrong
« Reply #16 on: August 08, 2012, 03:35:58 PM »
Did the older software work?

Greg Walters at Humminbird
gwalters@johnsonoutdoors.com

Offline andres90

  • Newbie
  • *
  • Joined: Jul 2012
  • Location: Estonia
  • Posts: 10
  • Unit(s): 981C SI
  • Software: 4.950
Re: 4.950 updating went wrong
« Reply #17 on: August 08, 2012, 04:24:56 PM »
Unfortunately no.
I have tried all five versions with bootstrap mode, but
at the end I left 4.950 version in the unit.
At least there is new feature - SwitchFire and the new tab - Down Imaging Beam Width(not working).
Strange thing that everything else working correctly except SI/DI.
How can some functions simply disappear during update ?
I have checked shipping prices, which is about $300 to US and back, +  $380 for unit repair.
I think, that I have to  get used to a life without SI. :'(

Offline ITGEEK

  • Hero Member
  • *****
  • Joined: Aug 2009
  • Location: Maryland
  • Posts: 1552
  • Unit(s): 1198c -Team Watters SS - Lexerd SP
  • Software: 7.670
  • Accessories: XM Weather - Weathersense
Re: 4.950 updating went wrong
« Reply #18 on: August 09, 2012, 12:40:00 PM »
That's messed up.
Sorry to hear of all your troubles.

Offline Jolly Roger

  • Hero Member
  • *****
  • Joined: Mar 2009
  • Location: Germany, Lake Constance
  • Posts: 801
  • HB Addicted
  • Unit(s): 998Cx SI
  • Software: latest (mostly)
  • Accessories: AS GR50, custom towfish and: A boat!!
Re: 4.950 updating went wrong
« Reply #19 on: August 09, 2012, 05:33:56 PM »
Hi Andreas,

before you send the unit to the US, check with G-Comm in the UK and ask if they can help you. I bought my 981 there three years ago and Ian sorted out all problems that occured. They had a HB distributor right across the street, but the service department for HB moved to Italy.

Here's the phone number: +44-8455438413.
And here's their Web-Site: http://www.g-comm.co.uk/
Say hello from Harry!

Best wishes and regards from Germany / Harry
YES,......
WE SCAN!


Share me

Digg  Facebook  SlashDot  Delicious  Technorati  Twitter  Google  Yahoo

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
5 Replies
3248 Views
Last post June 16, 2011, 02:01:53 PM
by Kimi
10 Replies
4636 Views
Last post March 25, 2014, 10:36:21 PM
by Rotus623
1 Replies
957 Views
Last post October 06, 2014, 12:41:12 AM
by rnvinc
5 Replies
1425 Views
Last post January 18, 2015, 06:43:36 PM
by dan8965
6 Replies
2540 Views
Last post February 20, 2015, 10:52:31 AM
by BrokeLoser
17 Replies
6748 Views
Last post March 13, 2015, 07:10:24 PM
by sfw1960
4 Replies
1582 Views
Last post March 20, 2015, 10:49:17 AM
by Humminbird_Greg
16 Replies
9735 Views
Last post April 02, 2015, 03:18:01 PM
by Humminbird_Greg


anything
SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal