Humminbird Side Imaging Forums

Side Imaging Forums => Helix Series Units => Topic started by: h8go4s on September 09, 2017, 09:55:46 AM

Title: Helix 10 G2n Mega SI won't display saved waypoints
Post by: h8go4s on September 09, 2017, 09:55:46 AM
Installed this spring, worked fine. Tried to update to V1.460, restorimg defaults first per instuctions. Unit locked up, showing "shutting down" screen. I sent it in to HB and they repaired and updated it under warranty. Now it does not save waypoints properly. When I push the mark button, it shows a new waypoint, displayed as a blue dot. Each waypoint has a new consecutive number (I'm up to WP016). But once the unit is turned off and back on, no waypoints are visible on the screen. In the waypoint management dialog box, no waypoints are shown, yet each time I mark a waypoint, it is displayed on the chart screen and the  number is incremented. I've gone through all the waypoint management options and can't figure out a solution. I suspect I'll have to send it back to HB, but don't want to do that again until winter.
Title: Re: Helix 10 G2n Mega SI won't display saved waypoints
Post by: rnvinc on September 10, 2017, 05:29:54 AM
Have you tried Restore Defaults since receiving the unit back from HB  ...??

Rickie
Title: Re: Helix 10 G2n Mega SI won't display saved waypoints
Post by: h8go4s on September 10, 2017, 06:47:59 AM
No, because the last time I did that, to attempt to install V1.460, it locked up and I had to send it to the factory to get it fixed. I'm not doing that again until I put the boat away for the winter.
Title: Re: Helix 10 G2n Mega SI won't display saved waypoints
Post by: rnvinc on September 10, 2017, 06:46:05 PM
Are you creating the way points in Normal of Simulator mode  ...??

Rickie
Title: Re: Helix 10 G2n Mega SI won't display saved waypoints
Post by: h8go4s on September 10, 2017, 07:04:17 PM
Normal mode. When I'm actually on the water fishing and navigating with a Lakemaster card.
Title: Re: Helix 10 G2n Mega SI won't display saved waypoints
Post by: rnvinc on September 11, 2017, 07:06:46 PM
Restore Defaults is going to be the best advice I can give  ...

There have been reports of weird unit functionality if there is a corrupt waypoint in the unit memory  ...

You might export your waypoints to an SD card and look at them in Humminbird PC  ...

Look for odd dates, duplicate waypoints, odd waypoints formatting, waypoints with any characters except numbers and letters  ...

Rickie
SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal