Author Topic: WTS : Strange Noise on Humviewer  (Read 7250 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline j2000

  • Newbie
  • *
  • Joined: Aug 2012
  • Location: Indonesia
  • Posts: 16
    • Hummibird Indonesia
  • Unit(s): 798CI SI HD
WTS : Strange Noise on Humviewer
« on: August 06, 2012, 07:35:53 PM »
Hi,
I have upload to HV ,
I see clearly on Humminbird 998cx SI when i play the record...
But when i play on HV , there's is a noise...
Noise on SI or DI.

Please check on pic below..

Anybody know...what is wrong setting on HB or HV ?

Regards

Joel
Humminbird Indonesia.
humminbird.co.id


Offline Rüdiger

  • Sr. Member
  • ****
  • Joined: Feb 2011
  • Posts: 493
Re: WTS : Strange Noise on Humviewer
« Reply #1 on: August 07, 2012, 04:40:47 AM »
Hi Joel

Are you using the same time another sonar?
It can also be interference from the electrical system (power supply). According to one possible answer sepeate use battery for power supply.

mvh
Rüdiger

Offline j2000

  • Newbie
  • *
  • Joined: Aug 2012
  • Location: Indonesia
  • Posts: 16
    • Hummibird Indonesia
  • Unit(s): 798CI SI HD
Re: WTS : Strange Noise on Humviewer
« Reply #2 on: August 07, 2012, 08:06:31 AM »
OMG , thanks for your info... :)

Actually when i get this pic :
We use 2 unit, Same Battery and Transducer space around 1.2 Meter , The HB we use is 998C SI and 570DI .


This very possible...i miss that thing...

Thanks Bro...

Joel
Humminbird Indonesia.
humminbird.co.id

Offline Rickard

  • Hero Member
  • *****
  • Joined: May 2009
  • Location: Mariefred, Sweden
  • Posts: 512
  • Unit(s): 999, 981, M37, LowBird-1, LowBird-2
Re: WTS : Strange Noise on Humviewer
« Reply #3 on: August 07, 2012, 03:29:28 PM »
j2000,
 
I get the same type of noise and I know it's radiated from either the engin's ignition system or charging system. I use separate batteries. The stains do not show on the display while on water because they are filtered away by the unit. Humviewer shows the raw recording so all types of disturbancies are shown. If you look carefully, you will see there is a symmetry in the stain pattern between left and right SI views.
 
Rickard

Offline Rüdiger

  • Sr. Member
  • ****
  • Joined: Feb 2011
  • Posts: 493
Re: WTS : Strange Noise on Humviewer
« Reply #4 on: August 08, 2012, 01:41:44 PM »
Hi Joel

When i use my EAGLE for DI with 85khz and my HB898 for SI in the same time, i have the same effeckt.


mvh
Rüdiger


Share me

Digg  Facebook  SlashDot  Delicious  Technorati  Twitter  Google  Yahoo

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
2 Replies
5250 Views
Last post June 20, 2009, 08:25:24 AM
by Jolly Roger
3 Replies
3907 Views
Last post July 17, 2010, 10:21:58 PM
by RGecy
6 Replies
4921 Views
Last post May 31, 2011, 04:52:22 PM
by sonar2000
35 Replies
23033 Views
Last post October 01, 2014, 08:27:25 AM
by CHOOhonets
3 Replies
10566 Views
Last post May 14, 2012, 11:31:47 AM
by Humminbird_Greg
4 Replies
4131 Views
Last post May 09, 2014, 09:40:43 AM
by N9Phil
4 Replies
3649 Views
Last post May 18, 2015, 03:54:54 PM
by MT-ED
1 Replies
466 Views
Last post July 02, 2023, 11:19:44 PM
by rnvinc


anything
SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal