Author Topic: Couple problems with Helix 10  (Read 178 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline fishinman

  • Jr. Member
  • **
  • Joined: Jul 2010
  • location: Texas
  • Posts: 22
  • Unit(s): 1
Couple problems with Helix 10
« on: September 26, 2017, 08:03:30 PM »
I have a Helix 10 SI GPS...moved it to the bow from console...
First, the depth in the readout box is different from the actual depth...ex:in 8' of water on sonar, but box may show 15'....doesn't do it every time when TM is deployed but most of the time...
Secondly, always shows a double bottom at the same time...
Thirdly, need to clean up some interference when ultrex is running... Power from unit is run straight to battery...ant ideas?
Have tried resetting defaults, but no help...
Thanks
Gary


Offline rnvinc

  • Hero Member
  • *****
  • Joined: Nov 2009
  • location: Western KY
  • Posts: 3088
  • Unit(s): 1197c SI Combo, Onix 8ci SI Combo
  • Software: Dependent on whim
  • Accessories: AS GRHA, AS GPS HS, LowBird LSS 1 & 2
Re: Couple problems with Helix 10
« Reply #1 on: September 27, 2017, 07:00:33 PM »
Erratic depth seems to be prevalent with the newer units in shallow water over a hard bottom  ...

Some reports say Switchfire Clear, reduce 2d Sensitivity, Max Depth a little deeper than actual depth, and raise Surface Clutter to 6 or 7  ...
-----

HB should be the best source for battling interference  ... They deal with customer's interference issues every day  ...

1-800-633-1468

Rickie
« Last Edit: September 27, 2017, 07:02:17 PM by rnvinc »

Offline fishinman

  • Jr. Member
  • **
  • Joined: Jul 2010
  • location: Texas
  • Posts: 22
  • Unit(s): 1
Re: Couple problems with Helix 10
« Reply #2 on: September 27, 2017, 07:27:07 PM »
Thanks for reply.... Finally got thru to support...gonna try a ferrite ring for interference first...worked on my 998, but dropped it and broke it...think I may be getting cross talk from Mega on console...
Will try this next time on water...
Thanks again
Gary

Offline rnvinc

  • Hero Member
  • *****
  • Joined: Nov 2009
  • location: Western KY
  • Posts: 3088
  • Unit(s): 1197c SI Combo, Onix 8ci SI Combo
  • Software: Dependent on whim
  • Accessories: AS GRHA, AS GPS HS, LowBird LSS 1 & 2
Re: Couple problems with Helix 10
« Reply #3 on: September 28, 2017, 06:50:26 PM »
Thanks for reply.... Finally got thru to support...gonna try a ferrite ring for interference first...worked on my 998, but dropped it and broke it...think I may be getting cross talk from Mega on console...
Will try this next time on water...
Thanks again
Gary

Crosstalk interference from another unit is common with multiple units pinging at the same time  ...

Fortunately it's also the easiest to eliminate (by turning Sonar off the unit not being used)  ...

Rickie


Share me

Digg  Facebook  SlashDot  Delicious  Technorati  Twitter  Google  Yahoo

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
4 Replies
2028 Views
Last post February 07, 2011, 09:20:42 AM
by Kimi
14 Replies
4038 Views
Last post December 19, 2012, 03:08:26 PM
by strawdg
1 Replies
866 Views
Last post November 12, 2013, 08:55:45 AM
by Humminbird_Greg
2 Replies
907 Views
Last post June 11, 2014, 02:32:17 PM
by lowerunit
7 Replies
2190 Views
Last post July 07, 2014, 07:43:13 PM
by CarolC
4 Replies
749 Views
Last post December 14, 2015, 03:57:41 PM
by TRX
3 Replies
504 Views
Last post April 09, 2017, 04:55:05 PM
by rnvinc
9 Replies
627 Views
Last post August 04, 2017, 03:01:50 PM
by Big John


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal