Author Topic: 999ci HD SI Incompatible w/ Cannonlink?  (Read 952 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sra61

  • Newbie
  • *
  • Joined: Feb 2016
  • location: Kalispell, MT
  • Posts: 6
  • Unit(s): 999ci HD SI, Helix 10 SI KVD
  • Software: Unknown
  • Accessories: Terrova 80 w/IPilot Link, 5 port Etherne
999ci HD SI Incompatible w/ Cannonlink?
« on: February 22, 2016, 02:28:59 PM »
As I understand it the 999 is not compatible with the cannonlink, is that correct? Which of course I probably couldn't find anyway. It just seems kind of a step back in tech! Kind of seems counter productive as far as sales go. What that leads me to do is go cheaper on my rigger purchase because I really don't see much difference in the digitroll 5 and the mags. I would spring for the digitroll 5 if I could use the cannonlink. Am I correct in that the 999 can't be used with a connonlink?


Offline rnvinc

  • Hero Member
  • *****
  • Joined: Nov 2009
  • location: Western KY
  • Posts: 3062
  • Unit(s): 1197c SI Combo, Onix 8ci SI Combo
  • Software: Dependent on whim
  • Accessories: AS GRHA, AS GPS HS, LowBird LSS 1 & 2
Re: 999ci HD SI Incompatible w/ Cannonlink?
« Reply #1 on: February 22, 2016, 07:47:15 PM »
If no one pops in for help on your question ... HB could most likely answer that for you ...

1-800-633-1468

Rickie

Offline bobcoy

  • Sr. Member
  • ****
  • Joined: Sep 2011
  • location: arkansas
  • Posts: 286
  • Unit(s): 1197 & 1198
  • Software: 6.640 & 7.670
  • Accessories: iPilot-Link,GRHA GPS-HS,ETH 5PS
Re: 999ci HD SI Incompatible w/ Cannonlink?
« Reply #2 on: February 23, 2016, 01:10:22 PM »
That is what the 999 manual says. I think it was for use with the interlink which has been discontinued. Maybe they will get an interface for ethernet. Maybe call Cannon and see if they have any plans. As Rickie said your other choice is HB CS. Bob

Offline sra61

  • Newbie
  • *
  • Joined: Feb 2016
  • location: Kalispell, MT
  • Posts: 6
  • Unit(s): 999ci HD SI, Helix 10 SI KVD
  • Software: Unknown
  • Accessories: Terrova 80 w/IPilot Link, 5 port Etherne
Re: 999ci HD SI Incompatible w/ Cannonlink?
« Reply #3 on: February 23, 2016, 02:16:47 PM »
That is what the 999 manual says. I think it was for use with the interlink which has been discontinued. Maybe they will get an interface for ethernet. Maybe call Cannon and see if they have any plans. As Rickie said your other choice is HB CS. Bob
This is what I got from Cannon CS:
That Link is/was indeed possible with CannonLink, but the CannonLink module was discontinued about 3-4 ago. We unfortunately have no stock left of them. I don't know that it is something I would pursue as not you somewhat have to rely on technology that isn't around anymore. Not only would you have to find the CannonLink module, but when that went away so did the programming for it in Humminbird fish finders. You would have to find one built prior to 2014 if you did you would never be able to up date it and maintain the CannonLink functionality

Yes they did have some features when all linked together. Unfortunately not enough people thought so. Unfortunately current Humminbird units are not compatible with CannonLink even if you could find the module.

Offline marknfish

  • Jr. Member
  • **
  • Joined: Jun 2010
  • location: Ottawa, Canada
  • Posts: 84
  • Unit(s): 997SI,Helix10MegSI,Helix5PT
  • Accessories: Cannonlink, I-PilotLink,digitrol 5
Re: 999ci HD SI Incompatible w/ Cannonlink?
« Reply #4 on: January 10, 2017, 07:43:34 AM »
I have the 997 CSI with canonlink and a digitrol 5 and love it.  I have not purchased a second digitrol so have a tournament series non digitrol DR as my other unit. Comparing the use of both the canonlink feature is highly preferred. I am about to purchase a second unit when the Helix 10 G2N is available in my region in Canada and will have to keep my 997 in order to use the canonlink. I'm just not sure at this point how the installation will go as I will of course want the new Transducer and would be nice to network if possible,

Its unfortunate they didn't keep the add on software for canonlink for the new units.
Someone at Cabelas told me the reason they did not continue with canonlink was simply due to lack of demand, however I find that hard to swallow as its so much more advanced in convenience and status.


Share me

Digg  Facebook  SlashDot  Delicious  Technorati  Twitter  Google  Yahoo

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
0 Replies
2802 Views
Last post April 23, 2009, 05:48:53 AM
by Keith Councell
4 Replies
6817 Views
Last post June 26, 2010, 09:36:14 AM
by sonar2000
2 Replies
1173 Views
Last post April 26, 2014, 07:59:17 PM
by SAWGer
2 Replies
1417 Views
Last post July 06, 2014, 01:17:34 PM
by Ronny
1 Replies
801 Views
Last post June 12, 2014, 04:12:00 AM
by Trytoofish
0 Replies
620 Views
Last post July 08, 2014, 08:05:11 PM
by Python
0 Replies
404 Views
Last post March 31, 2015, 01:07:23 PM
by sjefsrafsern
1 Replies
523 Views
Last post June 27, 2016, 05:49:01 AM
by rnvinc


anything
SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal