Author Topic: 1198c si wont see transducer when networked with 898c si  (Read 2744 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline edwardpic

  • Full Member
  • ***
  • Joined: May 2011
  • location: Florida
  • Posts: 178
  • Just fish....No excuses
    • My Company
  • Unit(s): 898c and 1198c
  • Software: 5.500 and 5.500
1198c si wont see transducer when networked with 898c si
« on: May 23, 2011, 03:42:59 PM »
I hooked my new 1198 up today, used the GPS that came with each so I have 2 on a custom T-top braclet. Exported all my waypoints on SD and uploaded to the 1198 so we are good there.
Problem-the 1198 will not show or recognize the transducer from the 898
Network is on and I see the Icon for it. Share waypoints is active. Any ideas on what to look for? The 898 reads fine, nothing on the 1198

Set-up= each headunit uses its own GPS-Single transducer connected to the 898, Ethernet cable connecting the two units together.

Any ideas?

Ed
Big E


Offline edwardpic

  • Full Member
  • ***
  • Joined: May 2011
  • location: Florida
  • Posts: 178
  • Just fish....No excuses
    • My Company
  • Unit(s): 898c and 1198c
  • Software: 5.500 and 5.500
Re: 1198c si wont see transducer when networked with 898c si
« Reply #1 on: May 23, 2011, 05:12:25 PM »
Heres a picture of the set-upila_rendered
Big E

Offline offroad

  • Jr. Member
  • **
  • Joined: Feb 2010
  • Posts: 92
  • Unit(s): 1197/ 898
Re: 1198c si wont see transducer when networked with 898c si
« Reply #2 on: May 24, 2011, 02:05:17 AM »
Did you click on the ethnet icon ? Then you should see the drop downs make sure the tick is on the 898 unit for sonar

Offline edwardpic

  • Full Member
  • ***
  • Joined: May 2011
  • location: Florida
  • Posts: 178
  • Just fish....No excuses
    • My Company
  • Unit(s): 898c and 1198c
  • Software: 5.500 and 5.500
Re: 1198c si wont see transducer when networked with 898c si
« Reply #3 on: May 24, 2011, 04:41:57 AM »
I clicked on the Ethernet tab...Looked under sonar and the 1198 isnt seeing the 898. Is there a process? Re: have to start the 898 (transducer attached to that unit) let it fully start up and then turn the 1198 on? I have two GPS receivers each uses the one that was provided. Only thing I need to share is the sonar/si

Ed
Big E

Offline offroad

  • Jr. Member
  • **
  • Joined: Feb 2010
  • Posts: 92
  • Unit(s): 1197/ 898
Re: 1198c si wont see transducer when networked with 898c si
« Reply #4 on: May 24, 2011, 07:27:29 AM »
Ed
    As far as l know....Works with my units  1197/898.....Turn both on ...Go to each unit and tick what unit you want to do what...Is the 898 updated with the latest software 5.500 ? As the 1198 is a newer unit it most likely came with the latest software but maybe the 898 hasnt got it.  Also my units take about a minute to" see " each other
« Last Edit: May 24, 2011, 07:32:49 AM by offroad »

Offline edwardpic

  • Full Member
  • ***
  • Joined: May 2011
  • location: Florida
  • Posts: 178
  • Just fish....No excuses
    • My Company
  • Unit(s): 898c and 1198c
  • Software: 5.500 and 5.500
Re: 1198c si wont see transducer when networked with 898c si
« Reply #5 on: May 24, 2011, 07:37:08 AM »
yes, the 898 has the latest update. I called HB this morning and was told: On the 1198, go to the sonar screen, push the power button and from the menu turn the sonar "off" so the 1198 will use the 898 transducer instead of looking for one to be connected directly to the 1198. I will try that later today, might give me an excuse to jet outa my shop and get on the water!! Hope it works though, the 1198 is like watching TV the screens so big. I was also told it doesnt matter the order in which the units are started, and do not have to wait for the 898 to fully load before the 1198 should recognize the ethernet.

Ed
Big E


Share me

Digg  Facebook  SlashDot  Delicious  Technorati  Twitter  Google  Yahoo

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
1 Replies
1308 Views
Last post May 27, 2011, 08:08:10 PM
by Roddy
14 Replies
5025 Views
Last post June 06, 2011, 06:44:51 AM
by ffmedic147
10 Replies
3963 Views
Last post August 16, 2011, 11:36:10 AM
by ITGEEK
9 Replies
6079 Views
Last post June 15, 2012, 03:37:54 PM
by jsiegle24
3 Replies
1701 Views
Last post June 15, 2012, 02:51:08 PM
by rdolson
2 Replies
1815 Views
Last post January 08, 2013, 03:15:22 PM
by sonar2000
5 Replies
3150 Views
Last post April 17, 2013, 11:36:57 AM
by Humminbird_Greg
4 Replies
1511 Views
Last post June 11, 2015, 08:33:44 AM
by johncos


anything
SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal