Author Topic: 899Ci problems with viewing Side Image  (Read 1463 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline moose5280

  • Newbie
  • *
  • Joined: Jul 2015
  • location: United States
  • Posts: 4
  • Unit(s): 899 ci hd si
899Ci problems with viewing Side Image
« on: March 20, 2016, 06:56:33 AM »
Hello Friends,

I purchased a 899ci and installed it late 2015. had only a couple pf trips on it before the ice went on.  now ice is gone and I have managed a couple of trips out.  The problem is it seems there is a interference or something to cause the pictures not to be crisp or at time even view able.

The transducer is on a mobile mount (I have a small bass baby boat).

The transducer is about 1 foot below the water when I deploy to get under way.

I use a electric motor, but I get interference whether if motor is on or off.

The unit has never been able to produce those clear pictures I see from everyone else on the websites of their SI units.

Ive included a couple of pictures to show what i mean, any help would be appreciated.  Thanks



Offline moose5280

  • Newbie
  • *
  • Joined: Jul 2015
  • location: United States
  • Posts: 4
  • Unit(s): 899 ci hd si
Re: 899Ci problems with viewing Side Image
« Reply #1 on: March 20, 2016, 06:57:57 AM »
Here is another one

Offline moose5280

  • Newbie
  • *
  • Joined: Jul 2015
  • location: United States
  • Posts: 4
  • Unit(s): 899 ci hd si
Re: 899Ci problems with viewing Side Image
« Reply #2 on: March 20, 2016, 06:59:24 AM »
One more

Offline rnvinc

  • Hero Member
  • *****
  • Joined: Nov 2009
  • location: Western KY
  • Posts: 3317
  • Unit(s): 1197c SI Combo, Onix 8ci SI Combo
  • Software: Dependent on whim
  • Accessories: AS GRHA, AS GPS HS, LowBird LSS 1 & 2
Re: 899Ci problems with viewing Side Image
« Reply #3 on: March 20, 2016, 08:42:08 PM »
The white horizontal bands across the screen are usually indicative of TM interference ...

http://www.humminbird.com/Category/Support/FAQ/Trolling-Motor-Interference/

Try Restore Defaults under the setup tab to maybe get an errant setting back to default ...

If the issue persists you should call HB ... 1-800-633-1468

I would suggest have some screenshots available from the unit itself instead of third party software ... HB may want see them ...

Rickie

Offline moose5280

  • Newbie
  • *
  • Joined: Jul 2015
  • location: United States
  • Posts: 4
  • Unit(s): 899 ci hd si
Re: 899Ci problems with viewing Side Image
« Reply #4 on: March 21, 2016, 01:38:52 PM »
Thanks rnvinc,

Ill give hummingbird a call and see what they can do!


Share me

Digg  Facebook  SlashDot  Delicious  Technorati  Twitter  Google  Yahoo

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
5 Replies
2608 Views
Last post July 01, 2011, 11:49:53 AM
by sonar2000
2 Replies
2173 Views
Last post May 21, 2013, 01:13:38 PM
by Humminbird_Greg
1 Replies
1281 Views
Last post January 05, 2015, 03:05:03 PM
by Bob B
5 Replies
3139 Views
Last post April 25, 2015, 06:41:40 PM
by Hennessyt
2 Replies
1277 Views
Last post July 31, 2015, 12:02:21 PM
by Landry
5 Replies
1791 Views
Last post August 19, 2015, 09:54:42 PM
by rnvinc
4 Replies
1208 Views
Last post March 13, 2016, 07:51:02 PM
by trogersIII
3 Replies
1047 Views
Last post May 13, 2016, 12:58:11 PM
by D S


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal