Author Topic: 798 CI SI causing vhf interference  (Read 987 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline gt

  • Newbie
  • *
  • Joined: Mar 2010
  • location: CT
  • Posts: 7
  • Unit(s): 798ci SI
798 CI SI causing vhf interference
« on: August 07, 2015, 05:21:19 PM »
After reading several posts here, I called then sent my 798 CI SI (2010 vintage) to Alabama to have the "fix".   
I've lived with just having to keep my handheld vhf 5 feet or so away from my console.
But I recently put in a fixed mount vhf under my console (about 2' from the 798), and now have constant issues (no surprise).
It seems to be much worse on channel 16, than other channels...

Good news, Humminbird support turned it around in 2 days in house, door to door in a week.
No charge, other than shipping from my end.
Work order says "modified for VHF interference"

Bad news, it's still not fixed.  Same issue with both the handheld, and fixed mount.
It comes and goes as I move the 798 back and forth, but it always comes back...  Strange.

I'll be calling Alabama back Monday morning, but was wondering if anyone has not been able to get this resolved...


Offline rnvinc

  • Hero Member
  • *****
  • Joined: Nov 2009
  • location: Western KY
  • Posts: 3428
  • Unit(s): 1197c SI Combo, Onix 8ci SI Combo
  • Software: Dependent on whim
  • Accessories: AS GRHA, AS GPS HS, LowBird LSS 1 & 2
Re: 798 CI SI causing vhf interference
« Reply #1 on: August 07, 2015, 06:56:19 PM »
Be sure and post your venture when you call HB again ...

It may help others ...

Rickie

Offline gt

  • Newbie
  • *
  • Joined: Mar 2010
  • location: CT
  • Posts: 7
  • Unit(s): 798ci SI
Re: 798 CI SI causing vhf interference
« Reply #2 on: August 10, 2015, 04:53:26 PM »
Called support today.   The very polite lady I spoke with, asked her supervisor several questions for me, although, I could not get transferred up the ladder.  The fix is, they install ferrite beads, somewhere in the unit, to mask the RF noise.  After explaining that it is not a boat wire issue (i.e. I can recreate the issue on my desk), I agreed to send it back to Alabama, this time, I also sent in my ICOM handheld VHF, as they have no radios there to try to recreate the issue.   They should have it Wednesday, I'll post an update when I hear something.

Greg, if you're still around, can you add any insight?  Or talk to the techs and see what's happening?

Gary


Share me

Digg  Facebook  SlashDot  Delicious  Technorati  Twitter  Google  Yahoo

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
13 Replies
5678 Views
Last post March 23, 2010, 02:50:57 PM
by fishmanmike
5 Replies
2702 Views
Last post April 09, 2010, 10:04:59 AM
by Humminbird_Greg
6 Replies
7030 Views
Last post October 04, 2010, 03:26:54 PM
by Humminbird_Greg
4 Replies
2130 Views
Last post December 20, 2010, 08:30:22 AM
by Humminbird_Greg
4 Replies
2048 Views
Last post February 23, 2011, 03:07:14 PM
by sonar2000
8 Replies
2819 Views
Last post July 02, 2011, 02:10:34 PM
by sonar2000
6 Replies
4367 Views
Last post August 02, 2013, 08:16:29 AM
by tanman
8 Replies
1991 Views
Last post April 30, 2016, 10:35:16 AM
by Bob B


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal