Author Topic: B000 error  (Read 3221 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline N9Phil

  • Full Member
  • ***
  • Joined: Jan 2011
  • location: West Chicago, IL
  • Posts: 184
  • Unit(s): Solix 15 SI - Onix10 CI SI - 1198 CSI
  • Accessories: 80Terova W/ i-Link -- 360
B000 error
« on: August 14, 2013, 06:04:20 PM »
When trying to load data from the record file I receive the error Booo should contain data for approximately 21508 seconds but contains data for 4 seconds.  Other data could be corrupted also.   After continuing I try to run with the loaded data and the remaining data in corrupt.    I am recording on  1198 CSI unit using the latest software.   Is it possible that the latest upgrade is the problem?   Does anyone have any suggestions to the problem?    This has happened the last 3 times out.

Phil
Solix 15 SI  Onix10 CI SI - 1198 CSIAccessories:80Terova W/ i-Link -- Transom 360


Offline N9Phil

  • Full Member
  • ***
  • Joined: Jan 2011
  • location: West Chicago, IL
  • Posts: 184
  • Unit(s): Solix 15 SI - Onix10 CI SI - 1198 CSI
  • Accessories: 80Terova W/ i-Link -- 360
Re: B000 error
« Reply #1 on: August 14, 2013, 07:38:05 PM »
I still get the error but I am now able to see my data.   I reloaded Java and removed and then reinstalled Humviewer this time just installing the program alone.    I also have to readjust the cropping setting each time that I load a new data file.   Is there any help file around that I might read that explaines settings and how to set up the program?

Thanks,

Phil
Solix 15 SI  Onix10 CI SI - 1198 CSIAccessories:80Terova W/ i-Link -- Transom 360

BrazosRiverTom

  • Guest
Re: B000 error
« Reply #2 on: August 30, 2015, 02:01:33 PM »
I am getting the same error code, does anyone have any ideas what this is and how to make the code go away?

Offline rnvinc

  • Hero Member
  • *****
  • Joined: Nov 2009
  • location: Western KY
  • Posts: 3428
  • Unit(s): 1197c SI Combo, Onix 8ci SI Combo
  • Software: Dependent on whim
  • Accessories: AS GRHA, AS GPS HS, LowBird LSS 1 & 2
Re: B000 error
« Reply #3 on: August 30, 2015, 05:54:54 PM »
I am getting the same error code, does anyone have any ideas what this is and how to make the code go away?

Are you manually stopping the recording process on the HB unit by selecting "Stop Recording" from any Xpress menu ... ??

Rickie

BrazosRiverTom

  • Guest
Re: B000 error
« Reply #4 on: September 01, 2015, 01:00:26 PM »
No this is happening while humviewer trys to open/download the recording. You can see it going B0001,  B0002, B0003, then GPS.  Then it gives you the error code on B0000.  The file on my computer opens and does run.  It is just annoying to get the error code and not know if it is really affecting the file.

BrazosRiverTom

  • Guest
Re: B000 error
« Reply #5 on: September 01, 2015, 01:04:02 PM »
Sorry I reread your question.  Yes I do stop the recording on the Humminbird unit.  I do not know or remember if I stop it from an Express Menu or not. I think I do, I hit menu and on the express screen at the top I think it said Stop Recording  and I did.

Offline rnvinc

  • Hero Member
  • *****
  • Joined: Nov 2009
  • location: Western KY
  • Posts: 3428
  • Unit(s): 1197c SI Combo, Onix 8ci SI Combo
  • Software: Dependent on whim
  • Accessories: AS GRHA, AS GPS HS, LowBird LSS 1 & 2
Re: B000 error
« Reply #6 on: September 02, 2015, 01:23:32 PM »
Sorry I reread your question.  Yes I do stop the recording on the Humminbird unit.  I do not know or remember if I stop it from an Express Menu or not. I think I do, I hit menu and on the express screen at the top I think it said Stop Recording  and I did.

This is correct ... Once starting a recording from the "Snapshot and Recording" view ... The recording process can be manually stopped by pressing the "Menu" button one time from any view (Not diagnostic views)... And "Stop Recording" will be at the top of the list in the Xpress menu ...
-------
-------

So the recording is loading and playing in Humviewer ... ??

But you are getting the error code for the B0000 ...??

Is it possible you are changing the the "Beam Frequency" setting (under the Sonar tab on the HB unit) while the recording process is "recording" ... ??

Rickie
« Last Edit: September 02, 2015, 01:24:43 PM by rnvinc »

BrazosRiverTom

  • Guest
Re: B000 error
« Reply #7 on: September 04, 2015, 06:12:53 PM »
I suppose it is possible as I recently started messing around with that.  I am not gonna worry about the error code as once humviewer tells me the B000 error, the movie still runs and it looks complete to me.

Offline rnvinc

  • Hero Member
  • *****
  • Joined: Nov 2009
  • location: Western KY
  • Posts: 3428
  • Unit(s): 1197c SI Combo, Onix 8ci SI Combo
  • Software: Dependent on whim
  • Accessories: AS GRHA, AS GPS HS, LowBird LSS 1 & 2
Re: B000 error
« Reply #8 on: September 04, 2015, 09:09:41 PM »
Just a FYI ...

The B0000 file is the 83kHz frequency channel ...

*If you started the recording with the "Beam Frequency" setting at 83kHz or 83kHz/200kHz ...and then changed the "Beam Frequency" setting to 200kHz during the recording (turning off the 83kHz channel) = the recording would not have an "end data" reference point for the 83kHz channel at the "Stop Recording" command ...

*If you started the recording with the "Beam Frequency" setting at 200kHz ...and then changed the "Beam Frequency" setting to 83kHz or 83kHz/200kHz during the recording (turning ON the 83kHz channel) = the recording would not have an "start data" reference point for the 83kHz channel at the "Start Recording" command ...

Rickie
« Last Edit: September 04, 2015, 09:11:50 PM by rnvinc »


Share me

Digg  Facebook  SlashDot  Delicious  Technorati  Twitter  Google  Yahoo

 

Related Topics

  Subject / Started by Replies Last post
1 Replies
2012 Views
Last post December 17, 2009, 09:37:18 AM
by RGecy
4 Replies
2475 Views
Last post January 31, 2011, 11:31:22 AM
by sonar2000
4 Replies
2444 Views
Last post September 10, 2012, 05:52:40 AM
by gros21
9 Replies
2299 Views
Last post December 11, 2012, 12:33:03 PM
by Humminbird_Greg
0 Replies
749 Views
Last post December 12, 2013, 08:09:49 AM
by steelebob
3 Replies
1104 Views
Last post May 01, 2014, 08:23:46 AM
by ITGEEK
8 Replies
2461 Views
Last post April 24, 2014, 01:36:22 PM
by Humminbird_Greg
5 Replies
2631 Views
Last post June 12, 2015, 07:29:31 AM
by D S


SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal